Pagini

Faceți căutări pe acest blog

10 octombrie 2012

Amber&Lavender Cologne- Jo Malone




Jo Malone este un brand londonez mai putin cunoscut in Romania, desi are oarece vechime, fiind creat in 1994. Jo Malone are un concept mai nou cu privire la utilizarea parfumurilor, mergand pe ideea ca ne putem personaliza parfumurile prin stratificare. Pe site-ul brandului sunt sugerate pentru fiecare produs combinatiile cele mai potrivite.
Amber& Lavender a fost lansat in 1995 si merge pe linia apelor de Colonia britanice de veche traditie, fiind un parfum clasic, care observ ca unora li se pare retro si depasit de evenimente, ba chiar dezgustator. Adesea parfumul a fost descris pe net ca fiind un fel de after shave comun. Amber&lavender a fost creat de Jo Malone ca dar pentru sotul sau, deci din start a fost destinat unui barbat. Vad ca el figureaza ca unisex, dar parerea mea este ca este unul dintre cele mai tipice parfumuri masculine. Poate stratificat cu un floral ar putea da ceva mai feminin, habar nu am, caci nu am incercat niciodata sa stratific parfumurile si sunt destul de reticenta la ideea de-a o face. Desi parfumul pare, la prima vedere, o apa de Colonia simpla, traditionala, are o constructie foarte solida. La inceput se simte un miros penetrant, destul de ascutit de bergamonta, foarte fresh. Ulterior parfumul se indulceste putin si apare o combinatie luminoasa de lavanda si menta, foarte curata si reconfortanta. Finalul parfumului este mult rotunjit si incalzit de smirna si patchouli. As zice ca este si santal, dar el nu figureaza in lista notelor oficiale. Ca sa fiu sincera, eu sunt mai retro, prefer un barbat care miroase proaspat, dat cu acest parfum, unui barbat pomadat cu parfumuri dulci si vanilate, oricat de gurmande si seducatoare ar fi ele. Pur si simplu imi inspira mai multa incredere. Parfumul nu este nici foarte inventiv, nici memorabil, dar e folosibil. Desi nu te-ai astepta, parfumul este destul de longeviv.



Numele parfumului: Amber&Lavender Cologne
Casa: Jo Malone
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1995
Creator: Jo Malone

Categorie olfactiva: oriental-fougere
Gen: unisex (?), eu as zice ca e clar masculin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, lavanda, menta
note de fond: lacramioara, cuisoare, scortisoara
note finale: smirna, patchouli, ambra



Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: din cristal transparent, paralelipipedic, cu buson argintiu
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.