Pagini

Faceți căutări pe acest blog

6 octombrie 2012

Absolue pour le Soir- Maison Francis Kurkdjian




Absolue pour le Soir, aparut in 2010, nu are nimic de-a face cu Cologne pour Soir, sunt doua parfumuri total diferite. Diferenta dintre ele este ca cea dintre Infern si Paradis. Pe net, pe forumurile de parfumuri, sunt o serie de recenzori care le confunda si v-ar putea indemna sa faceti o cumparatura pripita. Francis Kurkdjian este un parfumier cu compozitii de exceptie pe care il admir, dar trebuia sa sara si el calul ca - nu-i asa?- se poarta acum parfumurile decadente. Absolute pour le Soir nu este decadent, este o oroare facuta cu maiestrie.
Dupa secretii vaginale, miros de transpiratie si de fiare salbatice si domestice nadusite, trebuia sa vina si un parfum cu miros de urina si fecale. Ma intreb cate parfumuri o fi vandut Francis? Nu vad de ce ai da atatia bani ca sa mirosi ca un boschetar prabusit in santuri. Prima ora a “parfumului” (pun ghilimele caci asa ceva nu se poate numi parfum)  este un miros foarte realist si dens de urina (din aia care a zacut, nu proaspata). Nu stiu din ce ingrediente s-a ajuns la el caci lista oficiala de note incepe cu trandafir si miere. Banuiesc ca cedrul cu benzoinul si mierea trebuie sa fie vinovate de aceast produs desavarsit. Timp de 20 de minute este urina curata, de cea mai buna calitate, apoi parfumul incepe sa se civilizeze nitel, in sensul ca peste urina se aseaza un miros lemons (cred ca este cedru) si ceva tutun, care sunt dulci-amarui. Dupa aproape doua ore apare un fum dulce, discret de tamaie, dar eu inca mai simt (sau e doar amintirea?) acel miros dezgustator de la inceput. Fumul asta, culmea, e atat de bine facut incat ai impresia ca e o candela in preajma ta. Nu am simtit niciun moment miros de trandafir sau de ylang-ylang. Parfumul, tehnic vorbind, este de nota 10, dar la ce bun? Sa irosesti atata talent ca sa creezi uratul…..

Amorphophallus titanum


Numele parfumului: Absolue pour le Soir
Casa: Maison Francis Kurkdjian
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator: Francis Kurkdjian

Categorie olfactiva: oriental-lemnos
Gen: unisex !!!
Descriere oficiala: trandafir, ylang-ylang, miere, chimen, tamaie, benzoin,  cedru, santal




Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare: nu pot sa evaluez o oroare dusa la perfectiune

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.