Pagini

Faceți căutări pe acest blog

29 septembrie 2012

Une Rose-Edition de Parfums Frederic Mall




Une Rose, aparut in 2003 la Editions de Parfums Frederic Malle, este creatia lui Edouard Flechier, parfumierul care a creat celebrul Poison al casei Dior. Trandafirul de Damasc apare in foarte multe parfumuri, dar foarte rar tratat monografic cum se intampla de aceasta data. Nu sunt o fana a trandafirului, dar nici nu imi displace in compozitii parfumate. Totusi, ma indoiesc ca as putea purta vreodata un parfum soliflor de trandafir.
Trandafirul lui Flechier este foarte opulent, citrat si foarte acid. Aciditatea aceasta, data de o combinatie cu geranium, ii asigura o oarecare prospetime, il scoate din banal si il face mai purtabil, totusi cred ca doar un impatimit al trandafirului poate purta acest parfum. Desi este aerisit, eu il gasesc strident pana aproape de vulgaritate, intoxicant, mult prea simplu, cu prea putine nuante. Daca stai sa-l diseci cu atentie, ii simti doar un iz de material plastic si o nota usor animalica dobandita, probabil, de la inlocuitorul de castoreum (semintele de hibiscus). Parfumul nu numai ca vine ca un tavalug peste mine, dar de-a dreptul ma plictiseste, astfel ca longevitatea parfumului o gasesc, mai degraba, o povara greu de dus. Un trandafir mult prea robust, strident si primar. Nu i-ar fi stricat putina catifelare, l-ar fi facut mult mai prietenos. Doar patchouli din notele finale reuseste sa-l mai stapaneasca si rotunjeasca putin, dar el vine mult prea tarziu. Imi pare ciudat cum o floare simbol al dragostei nu reuseste sa-mi comunice nimic. Raman de gheata la acreala ei.


Numele parfumului: Une Rose
Casa: Editions de Parfums Frederic Malle
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2003
Creator: Edouard Flechier
Categorie olfactiva: floral
Gen: feminin
Descriere oficiala: trandafir de Damasc, geranium, acord de trufe, patchouli, vetiver, nota castoreum (seminte de hiscus).

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: de lunga durata
Flacon: standardul casei
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.