Pagini

Faceți căutări pe acest blog

22 septembrie 2012

Nirmala- Molinard



Nirmala al casei Molinard este unul dintre putinele  parfumuri ale casei care sunt compatibile cu gusturile moderne. Casa Molinard foloseste numele unui parfum pe care l-a scos pe piata in 1955 si care, potrivit descrierilor, era un parfum de flori exotice. Variantele de Nirmala din 1993 si 2005 ar fi niste reorchestrari ale vechiului parfum. Eu nu am decat ultima varianta, asa ca nu pot face comparatii, dar e greu de crezut ca in 1955 s-ar fi facut un parfum asemanator.
Ceea ce atrage atentia asupra acestui parfum este marea lui asemanare cu Angel si Inocent de la casa Thierry Mugler, primul iesit pe piata in 1992, deci cu un an inainte de prima revizuire a lui Nirmala. Ele seamana mai ales in notele de fond si in cele finale. Fara Indoiala ca succesul lui Angel a influentat mult formula noua a parfumului.  Inceputul parfumului are o tenta exotica data de fructe ca fructul pasiunii si mango. La notele de fond, pe lista oficiala, figureaza iasomia si flori exotice neprecizate. In acelesi note de fond, la Angel figureaza iasomie, orhidee, lacramioare si cateva fructe. Eu nu simt iasomia deloc la niciunul dintre ele, mie ambele parfumuri imi miros a lemn dulce, desi el nu este precizat ca ingredient nicaieri. Daca initial parfumul este foarte dulce, pe parcurs isi pierde din dulceata, avand mai putine nuante gurmande decat Angel. In notele de mijloc si de final se simte un miros de vanilie, dar parfumul are si o componenta balsamica care se datoreaza santalului si cedrului. Longevitatea parfumului este mult mai mica decat cea a lui Angel.

Numele parfumului: Nirmala
Casa: Molinard
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2005
Creator: neprecizat
Categorie olfactiva: oriental-lemnos
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: mandarina, portocala, fructul pasiunii, mango
note de fond: iasomie, flori exotice
note finale: vanilie, boabe de tonka, santal, cedru albastru

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 2-3 ore
Flacon: din cristal transparent, cu forme diferite in functie de cantitate ( paralelipipedica sau  cu aspect de arcada, aplatizata)
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.