Pagini

Faceți căutări pe acest blog

29 septembrie 2012

Musc Ravageur- Editions de parfums Frederic Malle




Parfumul lui Maurice Roucel, aparut la Editions Frederic Malle in 2000, este, cred, cel mai bun parfum al carierei sale. Nu cred ca i s-ar putea gasi un nume mai potrivit acestui parfum decat cel pe care il are. El chiar este un parfum devastator, plin de poezie, de o tandrete rara, de o frumusete paradisiaca, cu siguranta opera de arta in parfumerie.
E chiar prozaic sa incerci sa faci o descriere frumosului, dar trebuie sa-mi asum riscul de  a-i face o disectie. Preludiul parfumului este foarte scurt, un fel de fresh bland, o combinatie de lavanda cu bergamota peste care vine o atingere subtila de vanilie. Foarte repede parfumul se incalzeste si simti un amestec de santal si piele foarte catifelat si confortabil, desi are o nota usor animalica. Niste scortisoara vanilata il face apetisant si gurmand pantru ca mai tarziu sa apara un santal superb in asociere cu aceeasi vanilie mangaietoare. Parfumul este dulce, dar din cand in cand, mai primeste o briza de prospetime de la lavanda, unica floare a acestui parfum. Parfumul este ca o poveste lunga, frumoasa careia nu vrei sa-i cunosti sfarsitul. Se termina dupa multe ore si simti nevoia sa reiei povestea de la capat, poate ti-a scapat ceva, un detaliu. Intr-adevar, de cate ori il probezi poti sa-i mai descoperi o nuanta. Lumea, cand il descrie, insista pe latura lui senzuala, dar parfumul are, pe langa seductie, si mister si ceva ezoteric. Este periculos de frumos.

George Clooney, un fan Musc Ravageur


Numele parfumului: Musc Ravageur
Casa: Editions de parfums Frederic Malle
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2000
Creator: Maurice Roucel

Categorie olfactiva: oriental-vanilat
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: lavanda, bergamota
note de fond: cuisoare, scortisoara
note finale:guaiac, cedru, santal, vanile, boabe de tonka, mosc



Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: de lunga durata
Flacon: standardul casei
Evaluare: 9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.