Pagini

Faceți căutări pe acest blog

28 septembrie 2012

Love, don’t be shy-By Kilian




Parfumul, creat de o parfumiera de success, Calice Becker si inclus in seria L’Oeuvre Noir, incepe pasnic cu neroli si citrice si este, la prima vedere, foarte inocent.
Dupa cateva clipe de la aplicare, se indulceste vizibil, dar nu as zice ca depaseste limita suportabilului. Un praf de vanile pluteste vag deasupra florilor de portocal si te atrage in chip inevitabil, parfumul capatand o clara tenta gurmanda. E si momentul in care inocenta incepe a fi usor frivola, fara a sari calul insa. Nu simt coriandru (listat official), ci doar o urma vaga de piper roz. Peste citrice vine si un miros vag floral,  greu de atribuit unei flori anume care, combinat cu mierea parfumului, iti cucereste simturile putin cate putin. Ca prin minune apare un miros realist de caprifoi care iti aduce aminte de mirosul  dens al acestei flori la orele serii si parfumul se transforma intr-un drog intoxicant care te atrage si caruia nu-i poti rezista. Mai se simte putin si mirosul de neroli si praful de vanilie care, amandoua, intaresc vraja parfumului si-i dau multa poezie. Faza asta ma face de-a dreptul fericita, Desi parfumul este dens si dulce, nu are nimic sufocant care sa-ti dea stari de inconfort. Oare exista miere de caprifoi? Nu stiu, dar, daca ar exista, trebuie sa semene cu parfumul asta. E foarte frumos parfumul si trebuie sa ai multa rautate in tine si sa fii acrit de viata ca sa poti spune ca are miros de guma de mestecat, cum adesea s-a scris despre el. Parfumul are si calitati balsamice datorita unui subtil miros de ambra care, foarte probabil vine de la labdanum. Foarte frumos parfum si este pacat sa ti-l refuzi chiar daca are un pret inhibant. Nu l-as include nicidecum in categoria parfumurilor pentru adolescente, cred ca poate fi un parfum pentru orice varsta , dar il vor alege doar acele femei care nu se tem sa fie fericite.




Numele parfumului: Love, don’t be shy
Casa: By Kilian
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2007
Creator: Calice Becker

Categorie olfactiva: oriental-vanilat
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: neroli, bergamota, piper roz, coriandru
note de mijloc: iasomie sambac, trandafir, caprifoi
note finale: mosc, vanilie, zahar caramelizat, labdanum

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 4-5 ore
Flacon: flaconul standard al casei
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.