Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 septembrie 2012

Le Parfum- Elie Saab



Elie Saab, designer de moda de origine libaneza, este la primul sau parfum, cu un nume cat se poate de banal, pe care l-a dorit insa in acord cu creatiile sale vaporoase si l-a prezentat ca fiind un fel de oda adusa luminii. In 2011 a fost lansata varianta concentrata, EDP, care a luat si Oscarul parfumurilor in Franta, iar anul acesta varianta EDT.
Am incercat in magazin in mai multe randuri prima varianta, dar nu m-am simtit tentata sa o si cumpar.  De curand am primit un esantion din varianta EDT si am putut sa-l probez mai pe indelete si sa-l studiez cap-coada. Sticla parfumului a fost creata de Sylvie de France si este realmente frumoasa, din cristal masiv, initial de forma paralelipipedica, dar cu colturile retezate dand impresia de diamant fatetat. Ea difera la cele doua variante, EDT avand o silueta mai elongata, dar comunica aceeasi idee de opulenta, stralucire si rafinament fiind in acord cu cea ce promite parfumul. Clipul publicitar al parfumului  are in centrul atentiei pe fotomodelul Anja Rubik intr-o tinuta vaporoasa, transparenta,  care-i pune in valoare picioarele lungi si frumoase. Incitante si sticla si clipul publicitar,  amandoua cu accent pe transparenta si lumina.

Anya Rubik

Parfumul nu-l gasesc potrivit nici cu reclama producatorului din presa de specialitate, nici cu clipul publicitar. Ma asteptam la un parfum usor ca un fulg, un parfum de vara care sa-mi dea impresia ca plutesc. Poate de aici si dezamagirea mea. Altfel nu este un parfum pe langa care sa treci indiferent. Era de asteptat sa fie un parfum bun caci a fost creat de un parfumier care are cateva creatii foarte interesante, Francis Kurkdjian. Ca impresie generala as situa parfumul foarte aproape de MaDame- EDP de la Jean Paul Gaultier si Alien de la Thierry Mugler. Are aceeasi simplitate compozitionala ca si MaDame, creat, de altfel, tot de Francis Kurkdjian, cu accente ambele pe patchouli . Cu Alien seamana ca densitate, intensitate si spirit, probabil le asociez pentru ca ambele au iasomie printre componentele de baza si note solare.

Anya Rubik

Ca la multe din creatiile lui Francis Kurkdjian, parfumul incepe cu un miros de flori de portocal peste care se suprapun, dupa vreo 5 minute, iasomia si patchouli care fac parfumul mai plin, mai dens si mai dulceag, ca un fel de liquer. Florile de portocal  se mai simt inca bine si in notele de fond. E frumoasa combinatia, nimic de zis, dar unde este lumina ? Il gasesc feminin, moale, senzual, mai degraba un parfum de interior si de seara. In timp, se simte tot mai tare patchouli, devenind obsesiv si coplesitor. As fi putut sa jur ca este EDP, nu EDT, atat este de intens mirosul.Trebuie neaparat sa mai incerc o data varianta EDP. Cine iubeste MaDame si patchouli, va iubi si acest parfum.Chiar imi place si mie, dar, repet, descrierea facuta de producator parfumului, se potriveste precum nuca in perete cu produsul. Nu vad in el nici lumina, nici aer. Imi pare un parfum , dimpotriva, de noapte pacatoasa (ca sa ma exprim eufemistic).

Numele parfumului: Le Parfum
Casa: Elie Saab
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2012
Creator: Francis Kurkdjian

Categorie olfactiva: floral-iasomie
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: flori de portocal
note de fond: iasomie (Grandiflorum si Sambac),patchouli
note finale: cedru, note lemnoase,  miere de trandafir


Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 5 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 7/10

2 comentarii:

  1. Bună ziua Hertha,

    Reprezint o firmă ce lucrează cu ingrediente cosmetice, implicit parfumante. Poate este mai potrivit să rămânem în anonimat pentru că nu dorim să vă cerem vreo publicitate pe blogul dumneavoastră sau o reclamă plătită.
    Am parcurs mare parte din blog şi considerăm că este o lectură captivantă, scrisă cu talent şi cu folos pentru iniţiaţi şi profani deopotrivă.

    Ar fi minunat dacă aţi accepta să caracterizaţi câteva parfumante din portofoliul nostru, formulate exclusiv din esenţe naturale de origine vegetală, în Franţa, Grasse.
    Aceste compoziţii nu sunt parfumuri sau ape de toaletă. Sunt concentrate parfumante care servesc ca şi materie primă pentru parfumuri, produse cosmetice. Formula este secretă, evident, dar nu dispunem nici de o descriere oficială a notelor.
    Dacă timpul vă permite şi sunteţi deschisă acestei propuneri, vă vom trimite mostrele cu bucurie.

    Descrierea acestor parfumante preferăm să fie în tonul articolelor din blogul dumneavoastră, cu bune şi
    rele, chiar cu steluţe de la 0 la 5.

    Très belle journée,
    Alice

    RăspundețiȘtergere
  2. In principiu sunt deschisa oricaror experiente olfactive. Putem incerca.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.