Pagini

Faceți căutări pe acest blog

13 septembrie 2012

Flower Tag- Kenzo



Din 2000 incoace  casa Kenzo a scos pe piata mai multe variante ale celebrului Flower creat de Alberto Morillas, dar parca niciuna atat de frumoasa ca Flower Tag, aparut in 2011. Ii dadeam demult tarcoale caci nu ma hotarasem  ce sa iau : EDT sau EDP ? Aproape sigur as fi optat in final pentru EDP, dar a hotarat Marionnaud pentru mine. Aveau o reducere considerabila (de 1 milion) la EDT.
Parfumul este cazat intr-o sticla de forma identica cu cea a variantei princeps, probabil  una dintre sticlele cele mai usor de manevrat si de purtat in poseta din cate s-au creat in ultimul timp, adaptata prin arhitectura ei gustului contemporan. Singura deosebire este ca are culoarea rosie, iar un inscris de culoare alba, ce aduce aminte de grafitti, repeta in mai multe randuri cuvantul Flower, asezat sub un mac stilizat, tot de culoare alba.
Parfumul este creat in spiritul lui Flower, dar pare a se adresa unui segment de varsta usor mai tanar, care este cucerit de nuantele fructate. Este un floral fructat si, desi nu sunt o fana a fructelor in parfumerie, trebuie sa recunosc ca are niste note de inceput adorabile, avand o tenta gurmanda care amesteca mestesugit coacazele cu mandarinele si rubarba, dandand un fel de confiture careia cu greu ii rezisti. E dulce, dar un dulce rafinat. In notele de fond, parfumul isi dezvolta ingredientele florale devenind, incetul cu incetul,  destul de asemanator cu Flower, dar mai discret si mai apropiat de piele. Regasim aici acelasi jasmin care era si in Flower, in loc de trandafir este bujor, iar violeta este inlocuita cu lacramioara. Finalul este aproape identic cu cel al lui Flower, bazat pe mosc si vanilie. Pe lista oficiala figureaza si ceaiul, dar eu nu-l percep. Mai degraba simt un vag miros de ceai in notele de inceput.
Cred ca e un parfum care nu poate sa dezamageasca iubitoarele de parfumuri dulcege, floral-fructate. E purtabil (in varianta EDT) ca parfum de zi in orice anotimp, cu exceptia verii cand ar merge doar seara.


Numele parfumului: Flower Tag
Casa: Kenzo
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2011
Creator: neprecizat (Alberto Morillas?)
Categorie olfactiva: floral-fructat
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: coacaz negru, mandarine, rubarba
note de fond: iasomie, bujor, lacramioara
note finale: ceai, mosc alb, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate:  medie
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.