Pagini

Faceți căutări pe acest blog

23 septembrie 2012

Dahlia Noir/ EDT- Givenchy



In 2011, casa Givenchy a scos Dahlia Noir in forma EDP, iar in 2012 a revenit cu o apa de toaleta cu acelasi nume. Cele doua sunt parfumuri diferite si deja au aparut confuzii intre ele. In magazin, cand le-am probat pe amandoua, e drept cam superficial, apa de toaleta nu mi-a zis mare lucru. Intre timp, am intrat in posesia unui esantion oficial si am putut sa retestez parfumul direct pe piele.
Deschiderea parfumului este frumoasa : o explozie opulenta, destul de dulce, de citrice si piersica, peste care se aseaza un miros sublim de trandafiri pudrati cu piper roz si un strop de vanilie, care dau o tenta vadit romantica parfumului. Fructele si vanilia il fac delicios, dezvoltandu-i si o fateta gurmanda. Din notele romantice si cele gurmande iese un parfum dens,  destul de senzual si misterios, plin de feminitate si foarte sic. De aici incolo parfumul nu prea mai evolueaza si are tendinta de a deveni tot mai estompat si discret. Desi tine vreo doua ore, ceea ce este cam putin chiar si pentru o apa de toaleta, dupa o ora isi cam pierde din farmec. Notele de baza sunt ca si inexistente. Parfumul, desi a fost creat de un parfumier foarte bun, Francois Demachy, imi pare dezechilibrat si neterminat. Pacat caci avea un inceput promitator.




Numele parfumului: Dahlia Noir
Casa: Givenchy
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2012
Creator: Francois Demachy

Categorie olfactiva: oriental-floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: mandarina, lamaie, piersica
note de fond: trandafir, piper roz
note finale: vanilie, mosc, ambra gris, santal

Aprecieri personale
Intensitate: initial opulent, ulterior intensitate medie
Persistenta: 2 ore
Flacon: din cristal transparent, de forma paralelipipedica, cu un buson de aceeasi forma, de culoare roz.
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.