Pagini

Faceți căutări pe acest blog

30 septembrie 2012

Liaisons dangereuses-By Kilian





Cateva dintre parfumurile seriei L’Oeuvre Noir de la By Kilian ma fac sa cred ca numele mai potrivit ar fi fost Les fleurs du mal. E cazul lui Liaisons Dangereuses, semnat, ca cele mai multe dintre parfumurile casei, de Calice Becker.
Vazand lista de ingrediente, parfumul pare foarte complex. Numele parfumului contine un fel de avertisment. Dupa ce am probat parfumul am gasit ca acest nume este cat se poate de potrivit. Prima impresie, aceea a notelor de varf, este cea de miros straniu, o combinatie de fructe dulci si acre intre care se evidentiaza pruna (coapta si deshidratata) si nuca de cocos. In momentul in care apare piersica, in combinatie cu celelalte doua, da un miros de fructe fermentate, mai precis de sampanie. E o sampanie dulce care seamana cu sampania de piersici Angeli. E momentul in care compozitia asta densa si dulceaga incepe sa te atraga ca un magnet. Are o putere de seductie incredibila. O face incet, pe nesimtite, cu blandete si tocmai asta e periculos. Intocmai ca sampania. Foarte vag simti un miros floral, e un trandafir finut, aproape insesizabil. Cred ca e unicul parfum liniar care m-a vrajit si nu m-a plictisit. Imi place la el ca este nonagresiv, are alte arme, nu opulenta. Ma intreb cum Luca Turin a putut sa caracterizeze parfumul scurt si rautacios “gem de trandafir”? Trandafirul este atat de discret …As fi inteles daca i-ar fi spus gem de prune. Sunt multe ingrediente pe care nu le simt: scortisoara, geraniumul, santalul. Parfumul are mult pana la perfectiune caci nu are consolidate notele de baza, dar contine o idee frumoasa si exercita un fel de vraja neasteptata. Daca ar fi avut mai putin mosc si mai mult santal cred ca ar fi fost mai reusit. Oricum, mi-a facut mare placere sa-l probez.



Numele parfumului: Liaisons Dangereuses
Casa: By Kilian
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2007
Creator: Calice Becker

Categorie olfactiva: e incadrat la cypre-fructat, dar imi pare un oriental
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: pruna, nuca de cocos, piersica, coacaze negre
note de mijloc: trandafir de Damasc, geranium, scortisoara
note finale: muschi de stejar, santal, mosc, vetiver de Jawa, vanile, mosc alb

Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: 2-3 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.