Pagini

Faceți căutări pe acest blog

24 septembrie 2012

Bois Farine-L'Artisan Parfumeur



Bois Farine , creat de Jean-Claude Elena in 2003, este un fel de stramos al lui Infusion d’Iris al casei Prada, amandoua avand ca subiect de interes irisul, o planta emblematica pentru parfumeria italiana. Jean-Claude Elena a facut precizarea ca parfumul sau a fost inspirat de un arbore endemic din flora I. Reunion, considerat de localnici a fi magic,  ale carui flori au un miros pudrat.

Arborele magic-Ruizia Cordata


Primele note ale parfumului m-au cam speriat putin caci am simtit un miros de ceva ranced, un unt ranced sau un ulei. Banuiesc ca or fi acele seminte de fenicul care sunt pomenite la ingrediente. Ulterior parfumul devine placut si se instaleaza un miros tipic de radacina de iris. Parfumul nu are decat foarte putina dulceata, este foarte discret, usor pudrat si foarte uscat. Evolutia lui este liniara si este destul de sarac in bucurii olfactive. Dupa oarece timp, se suprapune peste iris un usor miros de santal care da o combinatie frumoasa cu irisul, foarte rafinata. Alte nuante lemnoase nu reusesc sa surprind, in pofida faptului ca in lista de ingrediente mai apar cedrul si guaiacul . Mi-ar fi placut ca parfumul sa aiba o intensitate mai mare si gasesc notele de varf tare nefericit alese. Parfumul ii va bucura pe cei iubesc irisul, fiind purtabil de ambele sexe.

Numele parfumului: Bois Farine
Casa: L’Artisan Parfumeur
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2003
Creator: Jean- Claude Elena

Categorie olfactiva: floral-lemnos
Gen: feminin? unisex?
Descriere oficiala:
note de varf: seminte de fenicul
note de fond: iris
note finale: cedru alb, lemn de guaiac, santal, benzoin



Aprecieri personale
Intensitate: foarte discret
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: flaconul standard al casei
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.