Pagini

Faceți căutări pe acest blog

23 septembrie 2012

Amber Oud- By Kilian





Amber Oud de la By Kilian,  este un parfum nou (2011), din seria Arabian Nights, care are o concurenta serioasa in parfumuri mai vechi, multe dintre ele lansate de casele de nisa. Parfumul a fost facut de Calice Becker, creatoarea celebrului J’Adore, colaboratoare mai veche a casei By Kilian pentru care a facut multe parfumuri.
Parfumul este foarte frumos, nimic de zis, dar nu stiu daca l-as alege din oferta mare de parfumuri ambrate care exista pe piata. Compozitia este atragatoare si  parfumul usor de purtat, dar imi pare destul de apoas si cu o evolutie prea liniara.  Lemnul de oud, desi e prezent in numele parfumului lipseste, ceea ce ar putea dezamagi pe multi. Ingredientele pe care le percep cel mai bine scortisoara si vanilia, care-i dau o nota dulceaga si gurmanda.  Putin fum, mult mai putin decat ma-as fi asteptat, creeaza o atmosfera de semiintuneric si mister. Nu-i lipseste nici tandretea si senzualitatea, dar totusi e departe de a crea caldura si de a te face dependent de miros. Cred ca nu i-ar fi facut rau o concentratie mai mare de ingrediente, mai ales de rasini si de lemn, fiind , dupa parerea mea, prea diluat parfumul. Mi-ar fi placut sa-l simt cremos si sa aiba un siaj mai mare. Eu am momente in care simt doar scortisoara, cuisoare si vanilie. Aroma de scortisoara si cuisoare banuiesc ca provine de la benzoin. Este interesant ca din combinatia de ingrediente a iesit si un miros floral care aduce cu garoafa si care-l face atragator pentru o femeie. Cred ca pseudo-garoafa asta imi place cel mai mult la parfumul asta. In concluzie, e frumos, dar inca departe de sublim si de arta, e decadent, dar nu e destul.

Numele parfumului: Amber Oud
Casa: By Kilian
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator: Calice Becker

Categorie olfactiva: oriental-lemnos
Gen: unisex
Descriere oficiala: cedru de Virginia, ambra, benzoin de Laos, vanilie de Madagascar, dafin de India



Aprecieri personale
Intensitate: destul de discret, cu siaj redus
Persistenta: de durata destul de lunga
Flacon: flaconul standard al casei
Evaluare: 7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.