Pagini

Faceți căutări pe acest blog

13 aprilie 2012

Tumulte- Christian Lacroix





In 2005, casa Christian Lacroix a lansat doua parfumuri Tumulte, unul feminin, semnat de Francoise Caron si altul masculin.
Cel feminin este adapostit de o sticla de forma unei inimi, de culoare rosie, cu aspect matasos, pe care sunt imprimate, ca pe o tesatura, diverse motive, mai ales vegetale, dispuse in dezordine, toate de culoare aurie. Sticla imi aduce aminte de matasurile rosii chinezesti, pictate cu dragoni aurii. Busonul nu se prea potriveste cu sticla. Este o rozeta din plastic transparent asezata pe un picior cilindric auriu. De la inceput tre sa spun ca parfumul nu are nicio legatura cu numele lui. Trebuie sa te chinuiesti mult ca sa gasesti un nume atat de nepotrivit. Spun asta pentru ca parfumul este  pasnic, discret, aproape inert.
Notele de varf, desi contin mandarina verde si frezia, avand mult trandafir, sunt total lipsite de prospetime si foarte dulci. Rezultatul combinatiei este ceva care seamana cu o acadea lipicioasa cu miros de dulceata de trandafiri. Interesant este ca mirosul asta dulce nu este violent, parca intre parfum si tine este un spatiu sau obiect tampon. In notele de mijloc domina trandafirul si irisul. Desi e trecut si heliotropul in lista de ingrediente, eu nu-l pot percepe. Radacina de iris ii da un caracter untos parfumului si-l face caldut. In notele finale, si ele foarte estompate, vedete sunt patchouli si boabele de tonka care-i dau o aroma de vanilie. Mirosul este ciudat tare, sunt momente in care, ai impresia ca te afli in apropierea unui castron plin cu gogosi calde peste care este un praf de vanilie. Parfumul este dulce de la inceput si pana la sfarsit si este lipsit de dinamism. Este neasteptat de discret, fiind un parfum de piele, lipsit total de siaj. Nu poate fi folosit decat iarna, e prea cald si prea dulce pentru alte anotimpuri. As zice ca e un parfum pentru femei blande, mai putin dinamice, care nu vor sa iasa in evidenta si care, neaparat, iubesc dulciurile.

Numele parfumului: Tumulte
Casa: Christian Lacroix
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2005
Creator: Francoise Caron
Categorie olfactiva: oriental-floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: mandarina verde, frezia, apa de trandafiri
note de fond: iris, heliotrop, trandafir de Grasse
note finale: boabe de tonka, patchouli, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.