Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 aprilie 2012

L'Eau/Women-S. T. Dupont



S.T. Dupont este o casa pariziana infiintata in 1872. Initial facea doar produse de marochinarie, dar, pe parcurs, a adaugat si alte produse : brichete, stilouri, inclusiv parfumuri. In 2004, casa S.T. Dupont a lansat doua parfumuri L’Eau, unul masculin si altul feminin. Sticla parfumului feminin este masiva si cam grea, ca o sfera usor turtita, din cristal transparent, de culoare roz pal.
Parfumul este unul usor, apos, curat, cu note proaspete si foarte luminos. Un parfum floral, bun de primavara. Creatorii lui sunt Sophie Labbe si Dong Loc. Notele de inceput ale parfumului sunt usor acvatice si combina o bergamota usor acrisoara cu un miros floral de caprifoi. In notele de  mijloc e un buchet floral de primavara. Din ce este trecut in lista de ingrediente magnolia este recognoscibila, dar ii zic buchet cu flori de primavara pentru imi pare ca simt si bujor si liliac, desi ele nu sunt trecute in note. Imi pare cam intepator mirosul, mi-ar fi placut sa fie mai voalat si subtil. Parfumul este liniar si ramane in acesti parametri olfactivi multa vreme. Doar ca isi pierde caracterul apos, devine parca mai dens si mai rotund, mai profund, usor balsamic. In faza asta imi pare ca simt si ceva care aduce cu floarea de tei. In final ar trebui sa aiba niste vanilie, dar nu o simt.
Pierre-Auguste Renoir- Buchet de primavara


Fara a fi o capodopera, parfumul este purtabil, mai ales de catre acelea care iubesc parfumurile florale si proaspete. Oricum, fata de parfumurile mai noi, care au niste note de varf apetisante si apoi mai nimic, macar asta are persistenta destul de buna pentru o apa de toaleta. Nu mai spun ca este si ieftin. E drept ca e usor plictisitor prin liniaritate si greu de purtat zilnic, toata primavara. V-am spus ca eu simt liliac si tei in el si de aceea l-am si luat, sunt atat de rare parfumurile cu miros de liliac caci mirosul florii nu poate fi captat prin metodele traditionale. Banuiesc ca in acest parfum se datoreaza unei aldehide.

Numele parfumului: L‘Eau/Women
Casa: S. T. Dupont
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2004
Creator: Sophie Labbe, Dong Loc













Categorie olfactiva: floral-acvatic
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, caprifoi, note acvatice
note de fond: magnolie, iasomie, orhidee
note finale: mosc alb, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 2-3 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.