Pagini

Faceți căutări pe acest blog

12 aprilie 2012

Duende- Jesus del Pozo



Duende este primul parfum al casei Jesus del Pozo, lansat in 1992, parfum care poarta o semnatura remarcabila: Olivier Cresp. Numele parfumului este foarte insolit si incitant. Duende este un termen utilizat in Spania, mai ales in lumea artistica ( muzica, dans) care defineste puterea misterioasa de creatie, magia, spiritual unui artist. Termenul poate fi extins si in afara lumi artistice si s-ar traduce prind farmec personal sau aura. Sticla parfumului este rotunda (mai putin la baza), dar aplatizata, din cristal transparent. Are un buson din plastic, cu aspect givrat, foarte inalt, care aduce cu o flacara.



Cand vedem parfumuri ieftine, ne cam indoim de calitatea lor. Ei bine, acest parfum este ieftin, dar s-ar putea sa va ofere o surpriza. Este foarte fresh, curat si dragalas, numai bun de vara, ideal si la o tinuta sport si la una casual. Notele de inceput combina citrice cu flori de lamai si pepene. Este o combinatie destul de acida, de intepatoare, penetranta, care s-ar putea sa-i deranjeze prin ascutime pe unii, dar sunt note efemere, care dispar foarte repede si lasa locul unui miros floral. In ciuda faptului ca alaturi de mimoza, printre flori, figureaza ylang-ylang si iasomie, parfumul este foarte aerisit, usor dulce si foarte verde. E super placut si revigorant, racoritor. Sarmul notelor finale sunt doua aromatice : pelinul si cimbrul care fac parfumul foarte prietenos si-i dau un aer mediteraneean. Dupa mine, este un parfum tineresc, plin de energie, care poata fi folosit fara griji si la maturitate de catre toate doamnele active. Daca esti mai lenes, are el grija sa-ti umple acumulatorii. Foarte dragutz, chiar a fost o surpriza pentru mine.

Numele parfumului: Duende
Casa: Jesus del Pozo
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1992
Creator: Olivier Cresp

Categorie olfactiva: floral-aromatic
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, mandarina, floare de lamai, pepene
note de fond: iasomie, mimoza, ylang-ylang
note finale:cimbru, pelin, santal, cedru



Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 2-3 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 6/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.