Pagini

Faceți căutări pe acest blog

26 aprilie 2012

Classique X Collection- Jean Paul Gaultier



Parfumul, aparut in 2010 si semnat de Jacques Cavallier, este un alt flanker al parfumului Classique din 1993. Sticla are forma de acum obisnuita, aceea se bust de manechin, fiind de culoare roz givrat. Bustul este traversat de un X transparent, care porneste de la umeri si merge pana in talie. De inelul de protectie al sistemului de pulverizare atarna un pandantiv din plastic negru de forma literei X. Parfumul este ambalat intr-o cutie cilindrica din aluminiu, de culoare neagra.
Pe unii i-a dezamagit parfumul, altora le-a placut. Pentru mine a fost un parfum cu miros neasteptat. Daca citesti ingredientele parfumului, te astepti la un parfum foarte proaspat, primavaratic. Primele note sunt o combinatie de mandarina cu bergamota, dar nu au ascutimea si prospetimea obisnuita acestei combinatii, e un parfum bland, mangaietor. In notele de mijloc se dezvolta partea florala a parfumului. E un amestec de trandafir si floare de portocal, dar un amestec dulceag care are si inocenta si senzualitate in acelasi timp. Imi place mult floarea de portocal si linistea acestui parfum. Nu are nicio nota agresiva, nimic care sa epateze, dar este feminin. Vanilia din final ii da o nota gurmanda, foarte delicata. E un parfum simplu, dar tonic, fara tensiuni. E un parfum de zi care se poate purta in orice anotimp, dar cred ca e cel mai potrivit primavara.

Floare de vanilie


Numele parfumului: Classique X Collection
Casa: Jean Paul Gaultier
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2010
Creator: Jacques Cavallier

Gen: feminin
Categorie olfactiva: floral-lemnos
Descriere oficiala:
note de varf: mandarine, bergamota
note de fond: floare de portocal, orhidee, trandafir
note finale: cedru de Virginia, vanilie, note ambrate


Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.