Pagini

Faceți căutări pe acest blog

15 aprilie 2012

Bouquet Carmen Sylva- Parfum de regina




Regina Elisabeta, sotia lui Carol I, scriitoare si protectoare a artelor care a folosit pseudonimul Carmen Sylva, a inspirat numele unui parfum : Bouquet Carmen Sylva. Parfumul a fost produs in 1896 de casa J. G. Mouson&Co. Firma, infiintata de catre August Friedrich Mouson in 1798 la Frankfurt, avea oarece notorietate in acea epoca, cele mai cunoscute si performante produse fiind o crema antiage si o apa de colonia de lavanda, ambele purtand numele casei.

Lavanda Mouson

Din pacate, nu am reusit sa gasesc nicaieri imaginea acestui parfum, in ciuda faptului ca multe alte parfumuri ale acestei case se mai gasesc pe la casele de licitatie europene si pe Ebay. Parfumului i s-a facut reclama in revista saptamanala new yorkeza  Harper’s Weekly, revista care a aparut in perioada 1857-1916. Reclama avea in vedere si un alt parfum al casei, produs tot in 1896, Violette Imperiale.

Numarul inaugural al revistei Harper's Weekly, 1857

Reclama parfumurilor Bouquet Carmen Sylva si Violette Imperiale, ambele scoase pe piata in 1896
Banuiesc ca sticla trebuie sa fi fost asemanatoare cu a celorlalte parfumuri ale casei, caci imi pare ca aveau o sticla standard.



Parfumuri ale casei Mouson


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.