Pagini

Faceți căutări pe acest blog

15 martie 2012

Omniscent 0.96-Yosh




Yosh Han este o femeie parfumier independenta si autodidacta, cu preocupari de aromaterapie, numerologie, medicina traditionala chineza, care are propriul sau brand, pretins de nisa, -Yosh. Parfumurile ei nu au alcool si folosesc ingrediente naturale. Fiecare parfum are numele insotit de 3 cifre. Prima cifra reprezinta categoria olfactiva, al doilea chakra, al treilea este un numar care in numerologie are o anumita semnificatie. Sincer, mare lucru nu am inteles. In primul rand categoriile olfactive in care sunt introduse parfumurile sunt altele decat cele traditionale, cu care se opereaza in mod normal. Astfel acest parfum este introdus intr-o categorie olfactiva denumita oriental-lemnos-fructat.  Apoi ma intriga numarul care corespunde chakrei. In cazul parfumului de fata acest numar ar fi  9. Conform medicinei traditionale chineze si indiene, chakrele ar fi niste vartejuri, niste cercuri energetice, in numar de 7, dispuse de-a lungul coloanei vertebrale, cu care omul comunica cu mediul inconjurator. Deci nu exista o chakra cu numar mai mare de 7. In ceea ce priveste al treilea numar, in cazul de fata cifra 6, habar nu am cum s-a ajuns la el  si la semnificatiile lui. El ar insemna dragoste si intelegere. Trecand peste aceste lucruri, care pentru mine sunt de neinteles caci nu am deschidere spre lucruri care depasesc rationalul, ajungem la parfum. Sticla lui este una simpla, din cristal transparent, paralelipipedica.


Parfumul, descris de autoare ca fiind misterios, este o chestie densa, de culoarea chihlimbarului, care amesteca cele mai curioase ingrediente: flori, fructe, plante aromatice, canabis si opium, condimente, esente lemnoase.  Lipsesc legumele si substantele explozibile. Mirosul parfumului este de nedescris. Nu am vazut parfum mai greu, mai irespirabil si mai urat. Seamana cu unele parfumuri de ambianta, dar cu cele de cea mai proasta calitate, care costa 1,50 lei sticluta. E o combinatie care nu are in vedere ce cu ce se potriveste. Si un copil ar fi facut o combinatie de uleiuri esentiale mai respirabila. Noroc ca aceasta bomba olfactiva se tempereaza repede, esuand intr-un miros palid, uleios, ranced si muradar. Si aici inchei discutia. Este aberant sa vrei bani, si nu putini, pe acest lichid. Poate fi numit orice, dar nu parfum. Eventual o razmerita impotriva unui mestesug care si-a propus sa seduca si sa-ti induca o stare de bine.

Numele parfumului: Omniscent 0.96
Casa: Yosh
Concentratie: EDP
An de aparitie: ? nu stiu
Creator: Yosh Han

Categorie olfactiva:  pretins oriental-lemnos-fructat
Gen: unisex
Descriere oficiala: gardenia, tuberoza indiana, smochine, liliac, violeta, canabis, opium tunisian, santal, vanilie, busuioc, cuisoare, geranium, piper.




Aprecieri personale
Intensitate: initial opulent, ulterior intensitate medie
Persistenta: in jur de 2-3 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.