Pagini

Faceți căutări pe acest blog

28 martie 2012

Lorenzo Villoresi



Lorenzo Villoresi s-a nascut in 1956 in capitala Renasterii europene, Florenta, avand marea sansa de de trai intr-un peisaj care i-a inspirat si in care au creat Dante, da Vinci, Boticelli si Michelangelo. Initial, cariera lui nu parea predesinata parfumeriei caci a urmat Facultatea de Litere si Filosofie din Florenta, dar, dupa terminarea ei, cucerit de mirajul Orientului, a facut, incepand cu 1981, mai multe calatorii inspre acesta, reluand drumul negutatorilor italieni spre tari de basm, bogate in arome.
S-a apropiat de parfumuri prin studiu individual, fara a urma o scoala specializata si fara a avea un maestru. In 1990, Villoresi si-a deschis propria casa de parfumuri, situata intr-un « palazzo » al familiei din centrul Florentei, de pe Via de' Bardi.

Luigi Garibbo-Piata Santa Trinita din Florenta

Intre 1995-1997 publica cateva carti dedicate parfumului : Il Profumo. Cultura, storia e techniche (1995), L’Arte del Bagno (1996), Il mondo del Parfumo (1996-1997). Primele parfumuri ii apar in 1993,  Uomo si Donna, intreaga lui creatie fiind impartita in doua categorii distincte : "fragranze classiche", care cuprinde parfumuri monotematice, in care accentul cade pe un anume ingredient si "fragranze fantasia", o serie absolut superba, nascuta din istorie si legenda, de o creativitate debordanta. In parfumurile lui Villoresi se intalnesc aromele Toscanei, in special plante aromatice si aromele Orientului, tamaie si mirodenii, fiind folosite ingrediente de foarte buna calitate si metode traditionale. Parfumurile lui sunt de mare intensitate, opulente, longevive, adesea pudrate, cu multa personalitate, absolut unice. Ele nu am nimic conventional si fac abstractie de tendintele la moda din parfumerie. Toate parfumurile sunt insotite de produse adiacente de ingrijire (deodorant, crema, lotiune de corp, gel de dus, sapun). De asemenea, multe dintre parfumuri se regasesc si in varianta room fragrance sau candele parfumate. In egala masura, Villoresi face parfumuri personalizate, la comanda. Creatia in parfumerie i-a fost rasplatita prin prestigiosul premiu Francois Coty pe care l-a primit in 2006. Dragostea pentru parfum l-a facut pe Villoresi sa puna bazele unei institutii la Florenta, L’Academia dell’arte del Profumo, prevazuta cu sali de cursuri si seminarii, biblioteca si sali pentru desfasurarea unor evenimente specifice.

Lista parfumurilor :

Seria Fragranze fantasia :

Piper Nigrum (1999)
Dilmun (2000)
Yerbamate (2001)
Teint de Neige (2005)
Alamut (2006)
Iperborea (2010)
Theseus (2011)

Seria Fragranze classiche :
Uomo (1993)
Donna (1994)
Spezie (1994)
Vetiver (1994)
Garofano (1995)
Musk (1995)
Sandalo (1995)
Acqua di Colonia (1996)
Patchouli (1996)
Wild Lavander (1996)
Incensi (1997)

Mai multe informatii pe site-ul : http://www.lorenzovilloresi.it/eng/home.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.