Pagini

Faceți căutări pe acest blog

30 martie 2012

Infusion d'Iris-Prada



Parfumul a fost creat in 2007, semnat fiind de Daniela Andrier. Intre timp, au mai aparut doua variante :  EDT, in 2010,  si, chiar in acest an,  Absolue.
Parfumul,  prin notele sale, nu este destinat sa devina parfum de masa. Insasi creatoarea lui a precizat, pe buna dreptate,  ca el se situeaza in afara stereotipiilor olfactive actuale. Acest lucru ii ingusteaza publicul tinta, dar ii da multa personalitate, fiind comparabil cu produsele parfumate ale caselor de nisa. Eu insami am ezitat sa-l cumpar vreme de vreo 4 ani pentru ca l-am probat de fiecare data pe hartie. Trebuie probat pe piele ca sa-l simti si mai trebuie sa-ti placa parfumul radacinii de iris ca sa-l accepti. Altfel vei avea reactii tipice, de genul : parfum pentru bunica sau parfum cu miros de mucegai. Parfumul este nobil prin insasi ingredientele lui de foarte buna calitate, ingrediente care, desi este un parfum destinat femeilor, il fac perfect compatibil si cu barbatii. Parfumul, desi lista ingredientelor este destul de lunga, l-as caracteriza ca fiind minimalist, cu un accent clar pus pe iris, deci monotematic. Notele de varf sunt pregnant verzi de la galbanum, cu un iz slab de citrice (mandarina si flori de portocal). Inima parfumului se apropie foarte mult de unul pur de radacina de iris, fiind unul dintre cele mai realiste parfumuri care au ca tema irisul. Parfumul iti evoca o primavara timpurie, inca rece, cu mirosurile ei, miros de pamant reavan, de frunze umede ramase din toamna, de verde crud de la mugurii care stau sa pocneasca. Flori nu prea sant, decat din cele fara miros, ghiocei, branduse, caci natura abia s-a trezit din adormire. E un parfum care are, insa, luminozitate, aer, prospetime si ceva din curatenia si puritatea naturii. Are ceva special, este tonic si revigorant si iti creeaza o stare de introspectie. Parfumul ramane destul de apropiat de piele (ca un parfum secret si foarte personal) si are un siaj redus. Spre final, cand adauga putina tamaie si benzoin, parfumul devine usor mai cald si mai prietenos. Pe tot parcursul, de la cap si pana la coada, are o eleganta non ostentativa, aristocratica. E o optiune interesanta pentru primavara si vara precaniculara, fiind un parfum de zi. Dar nu e genul de parfum pe care il folosesti in fiecare zi, iti trebuie o stare mai speciala ca sa vrei sa-l porti. De incercat si noua varianta 2012, Absolue! Are cronici foarte bune, dar eu nu m-am intalnit inca cu ea.



Numele parfumului: Infusion d’Iris
Casa: Prada
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2007
Gen: feminin, dar, in relitate, poate fi impartit de ambele sexe.
Creator: Daniela Andrier

Categorie olfactiva: floral-lemnos
Descriere oficiala:
note de varf: mandarina de Italia, neroli de Tunisia, galbanum, mastic
note de fond: iris, cedru, vetiver
note finale: benzoin de Laos, tamaie de Somalia

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: medie
Flacon: din cristal transparent, paralelipipedic, cu o eticheta de identificare ovala, argintie pe avers. Buson din metal argintiu, invelit intr-o panglica autocolanta de culoare verde pal.
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.