Pagini

Faceți căutări pe acest blog

31 martie 2012

Flora by Gucci/Flora Garden/Gracious Tuberose-Gucci



Dupa lansarea parfumului Flora by Gucci in 2009, urmeaza, asa cum ne-am obisnuit deja, sarja de editii flanker. De curand (2012) casa Gucci a lansat o serie de 5 parfumuri monotematice,  denumita Flora Garden. Seria cuprinde : Gorgeus Gardenia, Gracious Tuberose, Glamorous Magnolia, Glorious Mandarin si Generous Violet.
Primele trei se gasesc deja la vanzare in magazinele din Romania, ultimele doua vor fi mai greu de gasit caci se vand doar in magazinele Gucci. Parfumurile au sticle identice, cu o baza hexagonala. Sunt din cristal masiv, transparent si au busoane din plastic, tot transparente. La fel ca si la parfumul Flora by Gucci, gatul sticlei este impodobit cu un siret de culoare neagra. Fiecare parfum are alta culoare spre a fi mai usor deosebite.


Sincer, mari asteptari nu aveam de la aceasta serie, caci Flora by Gucci a fost pentru mine o mare deziluzie.  Gracious Tuberose debuteaza cu un miros dens floral, dulceag, de violete. Violete cu un usor iz de piele, cam imbacsite si statute, cu prea putin aer. Departe de natural acest miros. Nu simt nicio nota fructata, desi ar trebui sa simt piersica. Notele de mijloc, potrivit listei de ingrediente, ar trebui sa contina tuberoza, neroli si trandafir. Mie nu-mi prea miroase a tuberoza, e un parfum floral clocit, care amesteca violeta cu trandafir si parca ar fi si o urma de tuberoza, dar nu bag mana in foc pentru ea. Nu este nici urma de neroli. In schimb este acceasi nota de piele. Banuiesc ca provine de la labdanum pus in cantitate prea mare, astfel ca acopera florile. Parfumul nu are lumina, nu are aer, nu are viata, este o chestie inerta, care nu evolueaza deloc. Chiar nu-mi place, nu-mi produce nicio emotie. Nu spun ca nu se poate purta, e purtabil, in  teorie, primavara, dar e asa de lipsit de optimism..... Apoi nu se potriveste cu promisiunea. Mi se promite tuberoza si mi se da piele.

Numele parfumului: Flora by Gucci/Flora Garden/Gracious Tuberose
Casa: Gucci
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2012
Creator: necunoscut
Gen: feminin
Categorie olfactiva: oriental-floral
Descriere oficiala:
note de varf: frunze de violeta, piersica
note de fond: tuberoza, neroli, trandafir
note finale: labdanum, cedru

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 2 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.