Pagini

Faceți căutări pe acest blog

5 martie 2012

Dune pour Homme- Christian Dior



Creat de cunoscutul nas Olivier Cresp, parfumul Dune pour Homme , un lemnos-floral, a fost lansat in 1997. Sticla parfumului, desenata de Christian Gadras, prin forma usor trapezoidala, si prin curburi, sugereaza un bust masculin. Este din cristal transparent, prevazuta cu un buson din metal alb, semisferic. Clipul publicitar al parfumului, ca si parfumul, frumos facut,  evoca un peisaj salbatic de la malul marii, cu dune de nisip si vegetatia spontana aferenta.


Primele note ale parfumului sunt reprezentate de un miros fin, foarte placut, usor dulceag, dar prietenos de smochine, cu putin busuioc. Mie imi pare ca simt si o citrica, o mandarina, dar vad ca nu apare listata. Mirosul este destul de discret, degaja caldura si are o usoara tenta feminina. Cu siguranta este un miros apreciat de femei, eu insami cred ca ar putea fi foarte bine un parfum unisex. Inima parfumului, florala, este dominata de rezeda, peste care se simte un usor praf vanilat. Desi este listat la ingrediente si trandafirul, eu nu prea il simt. Finalul  este caracterizat prin note lemnoase. Parfumul este echilibrat, frumos construit, fiind in intregime, foarte placut si reconfortant, ideal pentru primavara si vara, potrivit  pentru barbatii mai introspectivi, lirici si romantici, care iubesc natura. Parfumul degaja blandete si tandrete, este usor de purtat si de tolerat de cei din jur. S-ar putea sa existe, insa, nemultumiri in ceea ce priveste longevitatea lui.

Numele parfumului: Dune pour Homme
Casa: Christian Dior
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1997
Creator: Olivier Cresp

Categorie olfactiva: lemnos-floral
Gen: masculin
Descriere oficiala:
note de varf: frunze de smochin si de coacaz, busuioc, salvie, note verzi
note de fond: trandafir, rezeda, lemn de smochin
note finale: cedru, santal, boabe de tonka, vanilie


Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 2-3 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.