Pagini

Faceți căutări pe acest blog

5 martie 2012

Allure Homme Sport- Chanel





Parfumul, aparut in 2004 si semnat de Jacques Polge, este o varianta mai fresh a parfumului Allure Home, aparut cu 5 ani mai devreme.
Sticla, desenata de Jacques Hellen, are un design minimalist si un aer si sport si barbatesc. Este din cristal metalizat, de culoare argintie, de forma paralelipipedica, extraplat. Busonul este din ebonita ( ?) de culoare neagra, cu un inel argintiu fixat la mijloc. Imaginea parfumului este Andrès Velencoso care, cu multi muschi pe el( desigur scosi la vedere), in clipul publicitar bine facut si expresiv, face o plimbare de placere pe mare cu un velier.


Primele note ale parfumului sunt explozive si opulente, usor dulci, dar foarte proaspete. Mirosul este de portocala, dar un miros marin, cu multa sare si foarte multa luminozitate. Notele iodate sunt de mare intensitate si constituie sarmul parfumului, ele pastrandu-se destul de mult timp. Pe parcurs, parfumul adauga un strop de piper si un slab miros floral de neroli, devenind mai cremos si mai putin opulent. Evolutia este destul de liniara, dar parfumul este echilibrat, foarte bine facut. Este mai rafinat decat este de obicei un parfum sport, avand, mai ales spre final, note senzuale, calde. Este un parfum pe care il iubesc multi barbati, asa ca poate fi daruit oricarui barbat dinamic, caci se poarta cu usurinta in orice anotimp, mai putin iarna. Parfumul uimeste prin longevitate, persistand in jur de 6 ore, poate chiar mai mult. Singurul inconvenient este acela ca il iubeste prea multa lume si s-ar putea sa nu fiti unici.

Numele parfumului: Allure Homme Sport
Casa: Chanel
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2004
Creator: Jacques Polge

Categorie olfactiva: lemnos-condimentat
Gen : masculin
Descriere oficiala:
note de varf: aldehide, portocala rosie, note marine
note de fond: piper de Madagascar, neroli, cedru de Atlas
note finale: vetiver, ambra, mosc alb, tonka


Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 6 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.