Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 martie 2012

5th Avenue Style- Elizabeth Arden



5 th Avenue Style, desi este o varianta a parfumului 5 th Avenue, nu prea are multe in comun cu varianta initiala. Parfumul e aparut in 2009 si este semnat de  Yann Vasnier. Ca majoritatea parfumurilor casei, e un parfum foarte placut si foarte usor de purtat.
Nu as zice ca este foarte original, prezentind asemanari cu multe parfumuri : Éclat d’Arpège, de la Lanvin, Versens, de la Versace, Chance Eau Fraiche, de la Chanel si Lola de la Marc Jacobs, ultimul aparut tot in 2009 si semnat tot de Yann Vasnier, impreuna cu Calice Becker. Avantajul lui major ar fi pretul extrem de mic in comparatie cu al celorlalte, chit ca in Romania  pretul este exagerat de mare fata de pretul la care poate fi achizitionat in USA.
Parfumul incepe cu o bergamota  care nu are nimic ascutit, e blanda si cremoasa si neasteptat de longeviva. Peste ea vin note fructate, dar eu nu recunosc capsuni, imi pare mai degraba un mar verde, la care se adauga mai tarziu piersica. Notele de mijloc sunt vag florale : flori de mar si bujor, asociate cu un usor miros de ciocolata alba, care-i da o tenta gurmanda. Nota asta gurmanda il deosebeste de parfumurile cu care prezinta asemanari. Ai impresia ca mananci o tarta cu fructe si bei un ceai verde cu lamaie. La final se mai adauga si niste vanilie care-i accentueaza nota gurmanda. Parfumul e cam chimic si mai are un mare cusur : longevitatea intristator de mica. Altfel e foarte usor de purtat ca parfum de zi, primavara sau vara, la o tinuta casual sau sport, potrivit pentru orice varsta.  Sincera sa fiu, azi nu l-as mai cumpara.



Numele parfumului: 5 th Avenue Style
Casa: Elizabeth Arden
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2009
Creator: Yann Vasnier

Categorie olfactiva: floral-fructat
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, piper roz, tagetes, capsuni
note de fond: piersica, bujor, ciocolata alba, prune, flori de mar
note finale: mosc, muschi de stejar, vanilie


Aprecieri personale
Intensitate: destul de discret
Persistenta: maxim 2 ore
Flacon: din cristal transparent, paralelipipedic, cu marginile usor ingrosate, sub forma unei rame. Buson patrat, din plastic alb, cu rama aurie.
Evaluare: 5,50/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.