Pagini

Faceți căutări pe acest blog

16 februarie 2012

Vanitas- Versace




Un parfum cu nume incitant, cu o sticla care ar fi fost perfecta si in acord deplin cu numele parfumului daca nu ar fi stricat-o un buson absolut mizerabil si de un prost gust incredibil. Sticla are design minimalist : un paralelipiped caruia i s-a retezat si rotunjit un colt. Partea superioara a sticlei si coltul retezat sunt placate cu metal auriu. Capacul, rectangular (privit de sus), sa trecem cu vederea ca este din plastic, este si el placat cu auriu. Era foarte bine daca ar fi fost simplu, dar fost gravat cu niste crengute cu frunze, care sunt dispuse sub forma unei rame. Arata jalnic in combinatie cu recipientul, care este foarte elegant in simplitatea lui. Clipul publicitar al parfumului pare un fragment al unui film de groaza, pornind cu fondul muzical, continuand cu imaginea sacadata, extenuanta pentru ochi  si sfarsind cu machiajul tinerei Lindsey Wixson, machiaj grobian de-a dreptul, care o urateste si o inraieste, facand din acest copil de 16 ani o fiara. 


Nici nu stiu ce asteptam de la parfumul asta. Numele lui imi sugera un parfum arogant si elitist. Stiam ca e un floral si ca floarea vedeta a parfumului este plumeria, o floare absolut minunata cu un miros zeiesc. Cred ca ma si vedeam intr-o insula exotica, daca nu chiar in Hawaii. Dar ce asteptam eu nu se prea potriveste cu ce am gasit. Notele de varf ale parfumului incep cu un miros frust, intepator, dens, de lamaie care, culmea, este foarte dulce. El dispare in mai putin de un minut si incepe a se dezvolta partea florala a parfumului. Trebuie spus si ca, odata intrat in aceasta faza, parfumul isi pierde brusc intensitatea. Mirosul floral se dezvoltata intr-o atmosfera cu multa umiditate (cred ca este singurul lucru exotic al acestui parfum). Parfumul capata o consistenta cremoasa si moale. Din doua flori frumoase, frezia si plumeria, creatoarea parfumului nu reuseste sa ne redea niciuna in frumusetea si puritatea ei, iar din combinatia celor doua reuseste sa ne ofere un miros plat, din fericire nememorabil, care nu seamana cu nimic. Florile sunt napadite si anihilate de mosc, ramanand o vreme pe piele, sa ne plictiseasca. In notele de final nu se simt nici cedrul, nici boabele de tonka, e cava spalacit, greu de definit. Visul meu exotic...s-a ales praful de el. Parfumul este total dezechilibrat si pare un exercitiu foarte grabit pentru a fi si  reusit.
Versense este un parfum minunat pe langa acesta si i-am dat doar 3 stele, ma simt vinovata. Parfumul se vrea a fi de uz cotidian, in anotimpurile mai calde, primavara sau vara.

Numele parfumului: Vanitas
Casa: Versace
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator: Dora Bagriche-Arnaud

Categorie olfactiva: floral-lemnos, mosc
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, frezie
note de fond: plumeria
note finale: cedru de Atlas, boabe de tonka, mosc



Aprecieri personale
Intensitate: opulent doar in notele de varf, ulterior intensitate medie
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.