Pagini

Faceți căutări pe acest blog

22 februarie 2012

Spiced Green Tea- Elizabeth Arden



Spiced Green Tea este o apa parfumata creata de Francis Kurkdjian in 2001 pentru brand-ul Elizabeth Arden.
Sticla este rectangulara, privita din fata, extraplata, din cristal de culoare roz. Este decorata cu o frunza stilizata. Busonul, tot rectangular, este din plastic, de culoare roz. Totul este foarte simplu, dar e eleganta si placuta si la vedere si la intrebuintare.
Am luat aceasta apa parfumata doar pentru ca stiam ca nasul din spatele ei este Francis Kurkdjian si pentru ca era extrem de ieftina. In Romania inca este foarte scumpa, 60 de lei, fata de 5 lire, in Anglia sau 8 dolari, in USA. Eu nu pot sa inteleg de ce aproape toate parfumurile din seria ceaiurilor Elizabeth Arden au fost scoase in varianta apa parfumata. Varianta apa de toaleta ar fi fost mult mai decenta. 


Notele de varf ale parfumului sunt acrisoare si condimentate.  Greu de precizat fiecare condiment caci sunt destul de bine mixate. In afara de condimente se simte rubarbara, lamaita si  lamaia. In notele de fond este usor reperabil ceaiul verde, alaturi de cardamom. Nimic de zis , licoarea este reconfortanta, placuta, dar dureaza in jur de 30 de minute. Ma intreb cine e dispus sa umble cu sticla dupa el si sa se pulverizeze din jumatate in jumatate de ora. Cu alte cuvinte : la ce foloseste licoarea asta ? Ma gandesc ca ea ar putea fi, eventual,  o varianta pentru cei care nu suporta parfumurile tari si dulci. Indubitabil este un parfum unisex, desi el este peste tot trecut ca fiind feminin.

Numele parfumului: Spiced Green Tea
Casa: Elizabeth Arden
Concentratie: apa parfumata
An de aparitie: 2001
Creator: Francis Kurkdjian

Categorie olfactiva: oriental-condimentat
Gen: feminin, dar poate fi la fel de bine si unisex
Descriere oficiala:
note de varf: ghimber, rubarbara, anason, lamaie, lamaita
note de fond: ceai verde, cardamom, jasmin
note finale: labdanum, santal, tamaie


Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: 30-40 de minute
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.