Pagini

Faceți căutări pe acest blog

25 februarie 2012

Saharienne-Yves Saint Laurent




Parfumul Saharienne a fost lansat in 2011 si aduce aminte de jacheta Safari, creata in 1968 de casa Yves Saint Laurent. Sticla parfumului este din cristal transparent, cilindrica si usor aplatizata. In centrul sticlei se afla sigla casei de la care pornesc radial linii, toate in relief. Busonul este auriu, cilindric, cu urme de martelare. Imaginea aleasa pentru parfum este modelul de origine poloneza Jac Jagaciak.

Parfumul are un inceput frumos care combina citricele cu un desert savuros. Este senin, luminos, exuberant. Incepand cu notele de fond, parfumul devine lenes, destul de banal si usor cremos. Isi pierde intensitatea si siajul. Fondul contine frunze de citrice, galbanum, coacaze si note florale, dar toate foarte sterse, prea putin recognoscibile. Mare pacat caci incepuse bine, dar deja m-am obisnuit cu tactica asta : note de inceput apetisante urmate de un mare nimic. Suficient ca sa-ti scoata banii din buzunar. Belle d’Opium al aceleiasi case procedeaza la fel. Da, dupa moartea lui Yves Saint Laurent in 2008, casa arata ca o corabie in deriva. Pe langa ca este sters, parfumul nu este nici foarte longeviv. Ar fi un parfum de vara, de uz cotidian. E purtabil, dar nu-si merita banii, sunt multe alte variante mai bune pentru un parfum de vara. Probabil va urma o varianta EDP.



Numele parfumului: Saharienne
Casa: Yves Saint Laurent
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2011
Creator: nu stiu
Categorie olfactiva: hesperide-aromatice
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, bergamota, mandarine
note de fond: flori albe, frunze de portocal, galbanum, coacaze,piper roz, ghimbir
note finale: note solare, note lemnoase, sare, ace de pin

Aprecieri personale
Intensitate: mica
Persistenta: de scurta durata, sub 2 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 5/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.