Pagini

Faceți căutări pe acest blog

19 februarie 2012

London/Women- Burberry




In 2006, casa Burberry a lansat doua parfumuri London, unul feminin si altul masculin, incercand sa surprinda in ele spiritul si atmosfera Londrei, gradinile ei. Sticla parfumului este foarte simpla, din cristal transparent, rectangulara, cu un buson perfect cubic, de culoare argintie. Ca si la alte parfumuri, nu lipsesc carourile tipice casei, sticla fiind imbracata in stofa cadrilata. Creatorul parfumului feminin este Dominique Ropion. Clipul publicitar si-a ales drept imagine a parfumului pe Rachel Weisz.

Rachel Weisz

Parfumul este unul floral, cu accent pe iasomie. Notele de varf sunt destul de proaspete si opulente, dar usor dulcege, un amestec de caprifoi si coaja de clementina. Pe masura ce parfumul evolueza, i se accentueaza dulceata, parfumul devine cremos si catifelat, iar iasomia este vedeta notelor de fond. Se simte in continuare aroma cojii de citrica, in timp ce bujorul si plumeria sunt foarte discrete, fiind acoperite aproape total de iasomie. Mirosul acesta se prelungeste enorm de mult timp, parfumul fiind foarte liniar in evolutie, drept pentru care cam ajunge sa te plictiseasca. Parfumul nu e rau, dar trebuie sa poti sa-i suporti dulceata  si opulenta, care, pentru mine, sunt coplesitoare. Parfumul este feminin, nimic de zis, dar nu-mi pare nici prea rafinat, nici prea elegant. Fiind atat de dulce,  nu poate fi folosit decat in anotimpurile mai reci,  toamna si iarna. Marea lui calitate este tenacitatea, putand dura peste 8 ore.


Numele parfumului: London/Women
Casa: Burberry
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2006
Creator: Dominique Ropion

Categorie olfactiva: floral-iasomie
Descriere oficiala:
note de varf: trandafir, caprifoi
note de fond: plumeria, iasomie, bujor, coaja de clementine
note finale:santal, mosc, patchouli




Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent
Persistenta: de foarte lunga durata, peste 8 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.