Pagini

Faceți căutări pe acest blog

28 februarie 2012

J'adore l'or-Christian Dior





Foarte frumos J’adore initial, cel din 1999, dar editia limitata J’adore l’or din 2010, semnata de Francois Demachy, este opera de arta. E un parfum care nu se poate rata caci este un regal cum azi rar mai intalnesti, care-ti aduce aminte de parfumeria de calitate a secolului trecut.
Sticla este aproape identica cu a originalului, dar busonul este decorat cu fire de aur. Imaginea parfumului este tot Charlize Theron. Parfumul a fost realizat din ingrediente de cea mai buna calitate, florile provenind de pe domenii controlate si fiind culese manual. Initial nu am fost foarte incantata de noua editie caci o tot comparam cu varianta initiala, mi se parea prea dens parfumul si cam dificil la purtare. In momentul in care le-am probat in paralel, mi-am dat seama si de diferentele de miros si de calitate. Desi exista si elemente de asemanare, sunt mult mai multe care diferentiaza cele doua parfumuri. Asta se poate constata si doar consultand lista de ingrediente a celor doua parfumuri.


Parfumul incepe cu note floral-fructate foarte puternice si dense, destul de dulci. Notele de fond sunt construite in jurul trandafirului centifolia si a iasomiei, foarte bine mixate, parfumul ramane dens, dar este mult mai luminos si aerisit. Dulceata scade treptat. Nuanta bahica a variantei initiale nu mai exista, dar mai e o nota fructata care aminteste de prunele uscate si usor afumate. Mirosul este de o finete rara, extrem de rafinat. Este si cald si prietenos, iti intra frumos in piele  si are textura usoara a matasii. E mai mult o atingere decat un parfum. Inclusiv finalul este frumos, parfumul primind caldura ambrei si savoarea vaniliei. Fara indoiala, acest parfum este unul de seara. Eventual, ar merge si la o tinuta foarte eleganta, iarna, pe zi, la un eveniment mai special. Bagati de seama, este editie limitata si e pacat sa-l ratati.

Numele parfumului: J’ador l’or
Casa: Christian Dior
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator: Francois Demachy

Categorie olfactiva: floral-lemnos
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: note verzi, note fructate
note de fond: trandafir centifolia, jasmin, flori albe
note finale: patchouli, labdanum,boabe de tonka, vanilie, ambra

Aprecieri personale
Intensitate: initial opulent, ulterior intensitate medie
Persistenta: 5-6 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 10/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.