Pagini

Faceți căutări pe acest blog

26 februarie 2012

Five o’clock au gingembre- Serge Lutens




Parfumul, creat de Christopher Sheldracke in 2008, este construit pe tema ritualului zilnic britanic, de la ora 5 : ceaiul. Chiar primele note ale parfumului au miros de ceai aromat cu bergamota. Dar cum ceaiul se serveste si cu ceva dulce si delicios alaturi, parfumul, care are note gurmande, ne va oferi tot felul de delicatese gustative : ghimbir confiat, turta dulce cu scortisoara, miere, ciocolata, toate intr-o constructie foarte frumoasa si echilibrata, un adevarat regal. Dupa aroma de ceai, se simte foarte pregnant mirosul de ghimbir, care este destul de dulce, dens, dar foarte bland si prietenos. Peste mirosul de ghimbir, se aseaza un miros discret, dar ademenitor de turta dulce si scortisoara si, din cand in cand, se simte si un miros usor de fum aromatic. Parfumul, initial destul de opulent, pe masura ce evolueaza, devine un parfum de piele, destul de discret. El descrie o atmosfera tipica de calm britanic, sofisticata, rafinata si eleganta. In prima parte, parfumul pare a fi mai degraba masculin, ulterior apar elemente care-l fac foarte placut si pentru femei. Mirosul de ciocolata amaruie si de vanilie ii da o finete aparte, iar ambra si notele lemnoase il fac foarte senzual. 


E un parfum absolut minunat de toamna sau iarna, extrem de confortabil si placut, usor de purtat, superb pe lana sau cashmir. Pentru ca emana multa tandrete, e foarte frumos ca parfum de interior, intr-o atmosfera calda, la o petrecere in familie, de Craciun, spre exemplu. Personal, mi se pare mai potrivit pentru barbati decat pentru femei.



Numele parfumului: Five o’clock au gingembre
Casa: Serge Lutens
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008
Creator: Christopher Sheldracke

Categorie olfactiva: oriental- condimentat
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: Bergamota, ceai
note de fond: ghimber, scortisoara, miere, note lemnoase
note finale: cacao, miere, ambra, piper



Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 5-6 ore
Flacon: flaconul obisnuit, paralelipipedic, extraplat
Evaluare: 9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.