Pagini

Faceți căutări pe acest blog

22 februarie 2012

Eternity Summer/2011- Calvin Klein



Brand-ul Calvin Klein si-a facut un obicei, acela de a scoate anual editii limitate, pentru vara, ale parfumului Eternity, lansat in 1988. Nu m-am prea lasat momita de aceste editii efemere pentru ca, de obicei, este aceeasi Marie cu alta palarie, variante diluate ale editiei princeps.
Singura editie de vara pe care am cumparat-o a fost cea din 2011, dar cred ca este si ultima. Intr-adevar, este o varianta mai putin coplesitoare, dar nu voi intelege niciodata cum de resuseste sa semene atat de bine cu originalul in conditiile in care, daca citesti ingredientele, constati ca doar trei dintre ele, din totalul de 9 (mai precis lacramioara, violeta, mosc) se regasesc si in Eternity initial.  Ce este si mai ciudat este ca lacramioara si violeta, deci chestiile comune, apar in editia 2011 ca fiind la notele de varf deci, normal ar fi ca doar preludiul parfumului sa aduca a Eternity, dar matricea olfactiva Eternity o regasesti de la inceput si pana la sfarsit, mai putin in notele de varf care m-au si determinat sa cumpar parfumul caci mi-a parut mai rafinat. Este insa ceva deranjant la aceste note de varf : un miros de spirt sanitar, in secundar. Asemanarea in notele de fond si de final este motivul pentru care nici nu ma mai obosesc sa descriu parfumul. Sincer, eu m-am cam plictisit de variatiunile astea pe aceeasi tema. El este o varianta usoara a lui Eternity, mai lesne de purtat vara. Sticla este si ea aceeasi, doar ca este din cristal roz pal, decorata  cu o floare transparenta care seamana unui voal.

Numele parfumului: Eternity Summer/2011
Casa: Calvin Klein
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator: nu stiu
Categorie olfactiva: floral
Descriere
note de varf: lacramioara, violeta, coriandru
note de fond: iasomie, gardenie, lotus
note finale: mosc, lemn de smochin, mimoza

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: medie
Flacon: la fel cu cel al lui Eternity, pentru deosebiri a se vedea textul
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.