Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 februarie 2012

Eternity- Calvin Klein




Parfumul Eternity este de acum destul de batran. Faptul ca el a rezistat in topul preferintelor multor femei din 1988 incoace spune ca el a placut si place in continuare, fiind un parfum foarte popular, in special in America.
Creatoarea parfumului este Sophia Grosjman care, in anii 80’-90’, a semnat multe parfumuri care au atras atentia: Beautiful, pentru Estee Lauder (1985), Tresor, pentru Lancome (1990),  Paris si Yvresse, pentru Yves Saint Laurent (1983, respectiv 1993). In 1996, Sofia Grosjman a primit din partea ASP ( American Society of Perfumers) premiul Living Legend Award pentru intreaga sa cariera in domeniul parfumeriei. Sticla parfumului are un design minimalist, care ar indica un parfum modern, ea adaposteste, insa, un parfum clasic. Este din cristal transparent, de forma perfect paralelipipedica. Busonul este inalt, compus din imbinarea unui cilindru cu un paralelipiped, din metal argintiu.


Parfumul are note de varf foarte opulente . Conform listei de ingrediente ar fi vorba de citrice si frunze verzi. Sincer, abia reusesc sa recunosc portocala. E o chime mult mai complexa, care ma depaseste. In notele de fond descoperim un miros floral foarte opulent care mixeaza  cateva flori cu multa personalitate olfactiva : violeta, lacramioara, trandafirul, garoafa. Intr-o prima faza disting mai bine doar violeta.  Parca simt si o nota piperata, care ar putea veni de la o frezie, nu imi este prea clar. Mirosul este foarte dens, destul de dulce si multora le provoaca dureri de cap. Desi am si eu reactii de felul acesta la multe parfumuri, de data asta nu ma plang de asa ceva caci parfumul, desi dens, mai are oarece aer, nu e paclos. Parfumul are o consistenta cremoasa, chiar imi aduce usor aminte de populara crema Nivea din cutiile albastre de metal. Aura lui ar fi de parfum romantic. In a doua faza, acest miros floral are un accent pe garoafa. Eu iubesc mult parfumul garoafei (mult mai mult decat arhitectura florii, care-mi pare conventionala) asa ca tolerez bine parfumul, cred ca garoafa m-a facut si sa-l cumpar. E totusi ciudat acest accent pus pe garoafa, care este o floare cu conotatii mortuare. La fel de ciudat cum e si numele parfumului, care-mi pare mai potrivit pentru un cimitir decat pentru un parfum. De aici incolo, parfumul nu mai are evolutii semnificative, fiind liniar. Parfumul se remarca printr-o longevitate foarte mare, care poate ajunge la 8 ore, si printr-un siaj remarcabil. E un parfum pentru femei mature, echilibrate, stapane pe ele, foarte stabile psihic, riguroase, devotate familiei, care stiu ce vor de la viata. Fetele tinere cu siguranta l-ar gasi vetust si batranicios. E un parfum doar pentru anotimpurile reci : toamna, iarna, primavara timpurie.

Grace Kelly

De cate ori folosesc Eternity, ceea ce se intampla foarte rar, am cam acelasi sentiment pe care mi-l da Pleasures de la Estée Lauder. Nu ca ar fi asemanatoare ca miros. Nicidecum. Ele au ceva de parfum tipic american. In primul rand au personalitate foarte solid definta, claritate si opulenta care te fac remarcata si memorata. Genul ala de parfum-semnatura, cum ii spun americanii. Amandoua au fost si sunt parfumuri foarte populare, de folosinta cotidiana. Fiecare dintre ele poarta un mesaj bine conturat si exprimat, pozitiv : Eternity  face apologia casatoriei, familiei si dragostei, iar Pleasures este un fel de imn adus curateniei fizice si morale. Desi folosesc in constructia lor multe ingrediente, ele par de o simplitate banala, nu au nuante, au evolutii liniare, fara surprize si lovituri de teatru. Nu stiu, dar sunt ca niste case bine construite, care iti ofera strictul necesar si doar atat. Au ceva care-ti aduc aminte de puritanism si de rigorile lui. Parca au doar misia de a te parfuma, dar te impiedica a visa. Pe undeva imi aduc aminte amandoua- culmea- de parfumurile rusesti pe care le-am mirosit in perioada comunismului. Sigur, nu ma gandesc la calitate, ci la faptul ca si alea erau opulente, bine conturate si lipsite de poezie. Aveau misia de a te parfuma si doar atat.

Numele parfumului: Eternity
Casa: Calvin Klein
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1988
Creator: Sophia Grosjman
Categorie olfactiva: floral
Descriere oficiala:
note de varf: frunze verzi, mandarina, portocala
note de fond: trandafir, violeta, lacramioara, garoafa
note finale: mosc, santal, heliotrop

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: peste 8 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.