Pagini

Faceți căutări pe acest blog

29 februarie 2012

Essence Intense-Musc Collection-Narciso Rodriguez



Essence Intense- Musc Collection este o o varianta mai concentrata (in editie limitata) a parfumului Essence, lansat in 2009 de casa Narciso Rodriguez. Sticla parfumului este oarecum stranie, nu pot sa spun ca-mi place. De forma trapezoidola, este din cristal de culoare argintiu-metalica, usor afumata, spre negru, la baza. Are un buson imens din plastic transparent, de forma rectangulara, privit de sus.



Parfumul este foarte interesant, mai ales la inceput. Notele de varf sunt foarte proaspete si curate. Mirosul este unul citric, usor floral, foarte pur si transparent. Ai impresia ca e o apa rece de izvor, avand si ceva balsamic in el. E ca si cum ai fi la munte si ai simti mult oxigen cand inspiri. Parfumul este aldehidic, asa ca notele florale sunt greu de definit, dar e in miros ceva ce iti aduce aminte de un trandafir cu roua pe el si de geranium. Se simte si ceva usor piperat, asemanator cu frezia. Parfumul e la fel de bizar ca si sticla, are in el o raceala metalica si imi pare un parfum venit din alta lume, perfect ecologica. Daca il mirosi de aproape simti intepaturi in nas si iti vine sa stranuti. E foarte interesant ca efect, are ceva tonic, reconfortant, te atrage, dar parca te inhiba putin caci te intalnesti cu ceva ciudat si te temi sa nu aiba oarece efecte secundare neplacute.  Parfumul nu prea evolueaza ca miros, doar ca se incalzeste pe masura ce se apropie de notele finale si se adauga moscul si notele lemnoase, devenind mai cremos, tandru si chiar senzual. E interesanta evolutia asta de la rece spre cald. E o experienta insolita si un parfum cu multa personalitate in ciuda minimalismului care-l caracterizeaza. Ar fi de folosinta cotidiana, primavara sau vara, fara limite de varsta.



Numele parfumului: Essence Intense- Musc Collection
Casa: Narciso Rodriguez
Concentratie: EDP intense
An de aparitie: 2010
Creator: nu stiu
Categorie olfactiva: floral-aldehidic
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: note hesperide, aldehide, note condimentate
note de fond: note florale, note solare
note finale: mosc, iris, note pudrate, note lemnoase

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.