Pagini

Faceți căutări pe acest blog

26 februarie 2012

Eau de Sisley 3- Sisley




In 2009, brand-ul Sisley a scos pe piata o serie numita Eau de Sisley, reprezentata prin 3 parfumuri, toate cu concentratie EDT: 1- mixt, 2- barbatesc si 3- feminin. Ele au sticla identica, una dintre cele mai urate sticle de parfumuri din cate stiu eu. Sticla in sine nu ar fi urata caci este foarte simpla : un cilindru perfect. Dar busonul sticlei, asemanator unei sculpturi in gheata, dar din plastic,  care este opera unui sculptor polonez, Bronislaw Krzysztof, se potriveste ca nuca in perete cu sticla si cu eticheta saracacioasa de pe sticla.
Eau de Sisley 3 imi pare cea mai reusita dintre cele trei. Ea zice-se ca este feminina, dar poate fi, la fel de bine, si unisex. Parfumul este construit foarte asemanator unei ape de colonia englezeasca, fiind foarte fresh si reconfortant, ideal pentru o zi de vara. Mie imi place in chip special pentru ca unul dintre ingredientele lui este gimbirul pe care eu il ador in parfum. Notele de varf au o avalansa de citrice, de toate felurile, foarte placute, deloc ascutite, usor dulci. Peste ele se aseaza ghimbirul, care este minunat si este componenta principala a notelor de fond. Osmanthus, care asigura nota florala a parfumului se simte foarte putin, fiind acoperit de ghimbir. Notele finale aduc vetiver si patchouli. Vanilia, desi este trecuta in lista de ingrediente, nu se simte deloc, adica eu nu o percep. Parfumul, nimic de zis, este foarte placut, luminos, aerist, usor de purtat, dar  imi pare prea putin persistent. Este si foarte scump si, cand dai o caruta de bani pe el, parca ai alte pretentii, chit ca este doar o apa de toaleta. 



Numele parfumului: Eau de Sisley 3
Casa: Sisley
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2009
Creator: Hubert Isabelle d’Ornano

Categorie olfactiva: hesperide-aromatice
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, grapefruit, lamaie, mandarine
note de fond: ghimbir, osmanthus
note finale: patchouli, vetiver, benzoin, vanilie, mosc



Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 2 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.