Pagini

Faceți căutări pe acest blog

27 februarie 2012

Eau Claire des Merveilles -Hermès



Eau de Merveilles, lansat in 2004 de casa Hermès, a revenit in amintirea noastra prin mai multe variante. Ultima dintre ele, aparuta in 2010, este acest Eau Claire de Merveilles, semnat de parfumierul casei, Jean-Claude Ellena. Sticla parfumului este cea veche, absolut adorabila.

Realizata din cristal transparent, sticla reprezinta jumatatea unei sfere, care a fost taiata in unghi la baza, astfel incat are doua pozitii de repaus: una inclinata spre dreapta, alta inclinata spre stanga. Busonul este cilindric, din metal auriu.
Parfumul este usor bizar ca arhitectura si comportament. Are note de varf foarte violente, citrice proaspete, dar foarte dulci, care sunt acoperite dupa cateva secunde de foarte multa pudra. Combinatia de dulce si pudrat este la limita suportabilului, noroc ca, dupa vreo 10 minute, scade si intensitatea parfumului si dulceata, iar notele pudrate se diminueaza sensibil. Notele de fond dezavaluie un parfum floral aldehidic, usor amarui si piperat. Peste mirosul floral este un val vanilat si un usor miros de migdale. Parfumul este destul de aerisit, desi persista si nota pudrata si, trebuie sa recunesc,  are suplete si rafinament. Ciudatenia este ca parfumul isi pierde siajul din notele de varf si devine un parfum de piele, foarte uscat. Prima impresie este ca parfumul a disparut total, dar el exista in fiecare por al pielii si ramane acolo destul de multa vreme. Parfumul este delicat, feminin, discret, dar trebuie sa va placa parfumurile pudrate ca sa-l puteti accepta. Intotdeauna am asociat acest parfum cu o femeie miniona pentru ca el insusi are ceva de bijuterie. E un parfum de anotimp mai rece, notele pudrate il fac de nesuportat pe caldura.

Numele parfumului: Eau Claire des Merveilles
Casa: Hermès
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2010
Creator: Jean-Claude Ellena

Categorie olfactiva: floral-lemnos
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: note hesperide, aldehide
note de fond: note florale, condimente
note finale: note vanilate, note pudrate, note lemnoase



Aprecieri personale
Intensitate: initial opulent, apoi foarte discret
Persistenta: medie
Flacon: a se vedea textul
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.