Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 februarie 2012

Cristalle Eau Verte- Chanel





Cristalle Eau Verte este reinterpretarea moderna, in viziune Jacques Polge, a parfumului Cristalle din 1974.
Sticla parfumului, desi este masiva, are o eleganta minimalista de foarte bun gust.  Este din cristal transparent, lasand sa se vada parfumul de culoare verde pal, de forma paralelipipedica. Partea ei superioara este imbracata intr-o banda metalica, argintie. Busonul, de aceeasi forma cu sticla, dar mai putin inalt, este  de culoare alba. 


Primele note ale parfumului sunt verzi si foarte proaspete, ascutite si usor acrisoare. Se simt atat lamaia, cat si bergamota, foarte bine. As fi putut sa bag mana in foc ca este si putin piper, dar se pare ca m-as fi fript. Nu e listat piperul. In scurt timp dispare ascutimea parfumului si devine mai cremos, desi mirosul ramane citric. Foarte timid, apare o nota florala care este, insa, dominata de citrice, drept pentru care imi este greu sa definesc florile. Ar trebui sa fie magnolie si jasmin. Daca in prima faza parfumul pare a fi sport si unisex, in aceasta faza el se indulceste usor, devine mai tandru, mai elegant si foarte gratios, fara a fi, insa, foarte feminin. Notele florale sunt si raman foarte fine pana la sfarsit, evolutia parfumului fiind liniara si, pentru unii, plictisitoare. Pe mine nu ma plictiseste caci e un miros delicat si foarte agreabil. Nu pot sa nu fiu uimita de longevitatea citricelor pe care eu le iubesc si de care nu reusesc sa ma satur niciodata caci, de obicei, sunt foarte efemere. Parfumul, in intregul sau, nu este, din pacate, foarte persistent, asa ca o pulverizare pe haine i-ar prelungi viata. E un parfum minunat de vara care iti poate oferi o portie nesperata de racoare si de prospetime. Mie chiar imi inspira un cristal verde, transparent, poate o turmalina.



Numele parfumului: Cristalle Eau Verte
Casa: Chanel
Concentratie: EDT concentrat
An de aparitie: 2009
Creator: Jacques Polge

Categorie olfactiva: floral verde
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, bergamota
note de fond: magnolie, jasmin, neroli
note finale: flori albe abstracte


Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: de scurta durata, 2-3 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.