Pagini

Faceți căutări pe acest blog

18 februarie 2012

Burberry Body- Burberry





Lansarea parfumului Burberry Body, creat de Michel Almairac, a fost una dintre cele mai mediatizate ale anului 2011. Asa se face ca asteptarile si curiozitatea noastra, a tuturor acelora care iubim parfumurile, au fost foarte mari. Aman reactia consumatorului si incerc sa descriu cat de cat parfumul.
Sa incepem cu inceputul : ambalajul. Sticla parfumului este din cristal transparent , avand, in sectiune, o forma octogonala. Busonul, tot octogonal, este foarte masiv, din plastic, in el fiind fixat un al doilea capac, cilindric, auriu. Sticla este destul de elaborata ca forma, dar are doua cusururi : este foarte grea , iar busonul auriu este strident tare. Cutia de carton a parfumului este alba, cu un decor geometric alb-satinat, ea mulandu-se perfect pe sticla. Constructia din carton este, insa, prea firava pentru o sticla atat de grea si ai toate sansele sa ramai cu cutia in mana si sa pierzi sticla.
Imaginea aleasa pentru parfum este actrita si modelul britanic Rosie Hutington-Whitley. Pe un fond muzical placut, ea isi descheie un trench-coat pe sub care, desigur, nu are nimic. Rosie s-a miscat foarte frumos si natural exact pana la final cand a trebuit sa iasa din frumusetea firescului si a aruncat o privire din aia standard, cam vulgara si provocatoare, care a anihilat toata poezia de pana atunci.


Parfumul isi etaleaza notele de varf punand accentul pe o planta mai putin folosita in parfumerie, pelinul. Mirosul lui este opulent, dar foarte frumos, desigur ca este usor amarui, dar peste el vine o piersica care-i atenueaza amareala si-l indulceste putin. Frezia, desi figureaza intre ingrediente, eu nu o simt, asta probabil din cauza ca este pelinul foarte puternic. Dupa acest inceput in forta, parfumul isi pierde brusc opulenta. Coplesita de opulenta notelor de inceput, ai cateva momente impresia ca parfumul s-a transformat intr-o crema fara miros. Spun crema pentru ca el devine foarte moale si untos, il simti ca ti se vara in epiderma. Dar mirosul nu a disparut. Peste putinul pelin ramas se adauga un miros foarte delicat de trandafir. Combinatia celor doua, la care se adauga efectele ciudate ale cashmeranului, dau un miros de un rar rafinament, realmente senzual. Parfumul a devenit un parfum de piele, il simti numai tu si, eventual, cineva care intra in contact olfactiv direct cu pielea ta. Ii pot asemana discretia cu ceea ce ramane, dupa ce ai facut dus, din mirosul gelului de dus sau al sapunului. De aici incolo el face parte din epiderma ta si se amesteca cu mirosul emanat de tine si creeaza, foarte probabil, diverse nuante ale parfumului. Parfumul, in ciuda aparentelor, este tenace, il veti gasi pe piele multe ore dupa aplicare.
Citind eu pe net despre Burberry Body, am constatat ca sunt foarte multe femei dezamagite, cred ca mai multe decat cele multumite de parfum, chestie care pe mine m-a frapat caci erau acuze destul de ciudate : ca ar fi acru, ca ar mirosi a transpiratie sau mucegai. Ma tem ca fie nu au inteles ce promitea acest parfum, fie ca reactia lor a fost prea grabita. Fara sa vrem, noi toti am fost dresati in materie de gusturi olfactive. In mintea noastra exista cateva parfumuri de legenda si raportam totul la ele. Un fresh trebuie sa miroase ca Light Blue, un parfum elegant ca Chanel nr.5, un parfum romantic ca L’Air du Temps etc. Noi punem toate parfumurile intr-un fel de pat al lui Procust si tot ce nu intra in parametrii sablonului este omorat precum nefericitul calator gazduit in patul oferit de sadica gazda. Casa Burberry a promis un parfum senzual, subtil, rafinat, un parfum de intimitate si chiar asta a dat. Eu zic ca nici nu este un parfum cu care sa iesi din casa, sa il oferi lumii. Il folosesti pentru placerea ta si a celor din intimitatea ta. E un parfum fara anotimp. Incercatul pe hartie este lipsit de sens, trebuie incercat neaparat pe piele.

Numele parfumului: Burberry Body
Casa: Burberry
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator: Michel Almairac

Categorie olfactiva: Chypré-floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: pelin, frezia, piersica
note de fond: trandafir, iris
note finale: santal, cashmeran, mosc, ambra, vanilie



Aprecieri personale
Intensitate: foarte discret
Persistenta: 5-6 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.