Pagini

Faceți căutări pe acest blog

27 februarie 2012

Beauty- Calvin Klein




Parfumul Beauty, creat de Sophie Labbe, a fost lansat in 2010, avand ca public tinta femeile de peste 40 de ani. Imaginea parfumului este actrita de origine germana Diane Kruger, care, in 2010, avea doar 34 de ani.
In spotul publicitar, imbracata intr-o rochie lejera, alba, pe un fond cu cale, Diane ne povesteste despre frumusetea si puritatea parfumului. Sticla parfumului este in stil minimalist, foarte frumoasa in simplitatea ei, din cristal masiv, transparent, cu un contur oval, privita din fata, aplatizata progresiv dinspre baza spre partea de sus. Busonul este un cilindru aplatizat din metal argintiu, asezat orizontal. Seamana, ca stil, cu cu cea de la Idole-Armani. Sticla ne promite un parfum elegant, simplu si modern, dar nu este chiar asa.

Diane Kruger

Parfumul, din cate am citit, a fost destul de bine primit de publicul tinta, mai ales in USA. In chip neasteptat, chiar unele fete foarte tinere l-au gasit compatibil cu ele.
Parfumul este unul floral, avand, cel putin la inceput,  un accent pe iasomie. Primele note ale parfumului, asa cum era si de asteptat, sunt destul de frumoase. E acolo o iasomie destul de proaspata, aerisita si luminoasa, curata. In scurta vreme, parfumul capata densitate si apare un parfum floral dens, ferm, care-mi aduce aminte de Eternity nu ca miros, ci ca stil si ca arhitectura. Acesta ar trebui sa fie crinul la care se adauga niste note florale neprecizate, ar parea sa fie tot flori albe, tuberoza si gardenie. Toate astea sunt bine mixate, dand o floare ireala, destul de putin gratioasa. Floarea asta nu are roua, nu are lumina, nu are aer. E ca si o floare artificiala din plastic, tehnic bine facuta si asemanatoare cu cea naturala, dar fara seva, fara viata. Mirosul asta este static o vreme, eu nici nu ma mai asteptam sa dispara vreodata, dar, la un moment dat, i se sparge densitatea monolitica, primeste niste aer si niste condimente greu precizabile. Oricum, parfumul isi pierde conturul ferm pe care l-a avut, dar nici asa nu este bine caci incepe sa se dezechilibreze, sa-si piarda identitatea si esueaza intr-un miros floral total artificial. Eu cred ca parfumul asta nu are nicio componenta naturala in afara de apa, miroase rau a eprubeta. Dupa cateva minute de deriva, cand da in floral acru, primeste miros de cedru  si de mosc care-l fac mai placut si-i dau si putina caldura. Semintele de hibiscus il fac uleios  tare si usor gretos. Imi aduce aminte de moscul din L'Instant Magique  care este cumplit de greu.

crin artificial

Pe mine, ca sa fiu sincera, nu ma atrage deloc parfumul asta. Imi pare un parfum rece, decent, chiar sobru, bun de mers la slujba cu el si cam atat. Parfumul nu numai ca nu e inventiv deloc, este foarte plictisitor si banal. Elegant nu mi se pare, nu degaja nici feminitate, nu e nici sic. Nu are aer si luminozitate, imi pare prafuit si de-a dreptul vetust. Eu zic ca o femeie, chiar de 40 de ani, asteapta mai mult de la un parfum. Ar fi de purtat doar la slujba, cand esti in criza de imaginatie si cand e mai rece afara. Calitatile lui ar fi intensitatea si persistenta relativ buna (in comparatie, desigur, cu majoritatea jus-urilor cu care suntem azi obisnuiti).

Numele parfumului: Beauty
Casa: Calvin Klein
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator: Sophie Labbe

Categorie olfactiva: floral-jasmin
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: jasmin, note proaspete
note de fond: crin, note flori albe, note condimentate
note finale: cedru, seminte de hibiscus



Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent
Persistenta: 3-4 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.