Pagini

Faceți căutări pe acest blog

18 februarie 2012

The Beat- Burberry




In 2008, casa britanica Burberry a lansat parfumul The Beat, atat in varianta feminina, cat si in varianta masculina. The Beat/Women este semnat de Dominique Ropion, Olivier Polge si Beatrice Piquet.
Sticla parfumului este din cristal transparent, inalta, aproximativ rectangulara la vederea din fata, extraplata si fara muchii. In partea superioara se ingusteaza, aceasta parte  fiind imbracata in metal argintiu, probabil inox. Busonul este din acelasi metal. Suprafata sticlei este decorata cu obisnuitele carouri ale casei Burberry. De sticla atarna un siret alb, petrecut printr-o placuta din inox, pe care este scris numele casei. Sticla este comoda la manuit si poate fi strecurata intr-o geanta. Clipul comercial al parfumului este foarte simpatic si in acord total cu numele parfumului. Ca imagine a parfumului a fost aleasa Agyness Deyn, care este si frumoasa si extrem de expresiva. Agyness, imbracata si tunsa foarte uschit, danseaza pe un ritm indracit.

Agyness Deyn

Parfumul, in ciuda faptului ca autorii lui sunt trei nume cunoscute in domeniul parfumeriei, nu mi se pare printre cele mai izbutite ale casei caci, pur si simplu, nu are personalitate. Mai bine ar fi sa zic ca nu are miros sau are prea putin. Debuteaza cu bergamota si niste condimente : cardamom si piper. Bergamota este destul de slaba, piperul se simte, dar el nu e capabil sa parfumeze. Nimic de zis, e un miros, atat cat este, curat si proaspat. Ulterior se simte putina aroma de ceai, zambila nu se simte deloc, in schimb apare un miros neasteptat de nuca de cocos, neasteptat caci ea nu este listata printre ingrediente. Parfumul este destul de cremos si pana aici, desi pe mine ma lasa total indiferenta, este purtabil, nu are nimic neplacut. Ulterior se instaleaza un miros foarte vag, usor dulceag, pe care nici nu stiu sa-l descriu ca nu-mi seamana cu nimic. Sincer, nici nu vad nimic feminin in parfumul asta, e un parfum unisex. El s-ar fi vrut tineresc si dinamic, dar mie chiar imi pare lenes, nu este ceva care sa-mi trezeasca nici energiile, nici pofta de viata. Desigur ca e usor de purtat, la o tinuta casual sau sport, nu deranjeaza pe cei din jur caci nu are siaj deloc si este foarte discret. Poate fi un parfum pentru orice anotimp, mai putin iarna.

Numele parfumului: The Beat/Women
Casa: Burberry
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008
Creator: Dominique Ropion, Oliver Polge, Beatrice Piquet




















Categorie olfactiva: floral-lemnos, mosc
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamomta, cardamom, piper roz
note de fond: zambila salbatica, iris, ceai de Ceylon
note finale:mosc alb, vetiver, cedru.



Aprecieri personale
Intensitate: mica
Persistenta: 2-3 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.