Pagini

Faceți căutări pe acest blog

16 februarie 2012

Ardenbeauty- Elizabeth Arden



Ardenbeauty este un parfum foarte american, care satisface pe deplin idealul transatlantic de parfum : proaspat si curat.
Parfumul este, in notele de varf si, in parte, si in cele de fond foarte ascutit, intepator. In deschidere are bergamota si iris. Florile de orez ar trebui sa fie si ele, dar, sincer, habar n-am ce miros au, asa ca eu nu le pot depista. Din notele de fond se simt rubarbara, care-i da o pronuntata tenta acrisoara si  orhideea. Parfumul devine in curand mai putin acru, dar isi pastreaza nota fresh pe tot parcursul fazei de mijloc. In secundar se simte un miros de seva care-i da parfumului o coloratura verde. Parfumul este foarte simplu, chiar frust, oarecum banal, in sensul ca nu prea are personalitate distincta si, ca atare, nu este memorabil.  Comentariile cum ca ar fi sexy chiar ma amuza. Parfumul nu este nici prea feminin, darmite sexy. Chiar are ceva de parfum unisex. Nu cautati la el mare subtilitate si rafinament ca nu prea are. Parfumul devine mai cremos si tandru in notele de final cand i se adauga santal, ambra, si mosc.
Clipul publicitar al parfumului, destul de agreabil, si-a ales ca imagine pe actrita Catherine Zeta-Jones.
Catherine Zeta-Jones
Parfumul este extrem de ieftin si isi merita banii, putand fi un parfum pentru toata ziua, mai ales daca tinuta este mai sport. Cred ca este comod de purtat la o plimbare in parc, la shopping, in excursii, chiar si la birou. E un parfum de primavara-vara, care poate fi purtat la orice varsta fara probleme.

Numele parfumului: Ardenbeauty
Casa: Elizabeth Arden
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2002
Creator: Lie Antoine

Categorie olfactiva: floral-verde
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota de Italia, iris, flori de orez
note de fond: orhidee, rubarbara, lotus bleu
note finale: santal, ambra, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: destul de puternic, dar cu siaj redus
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: din cristal transparent cu reflexe rosietice, de forma aproximativ paralelipipedica, cu laturile late usor arcuite. Busonul este din plastic rosu, avand baza, care se muleaza pe sticla, din metal auriu. Designul este destul de modest, dar sticla este destul de comoda la manuit si transportat.
Evaluare: 6/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.