Pagini

Faceți căutări pe acest blog

25 februarie 2012

Ange ou Démon/ Tendre- Givenchy



Parfumul Ange ou Démon Tendre este o varianta, aparuta in 2008, a parfumului Ange ou Démon, creat de Jean-Pierre Bethouart si Olivier Cresp, in 2006. Aceasta varianta este o apa de toaleta, deci este mai putin concentrata, dar sunt si multe modificari in lista de ingrediente. Sticla parfumului, creata de Serge Manseau, este identica, doar ca are o alta nuanta, prima era fumurie, aceasta este albastra. Personal, mi se pare cea mai agreabila varianta a parfumului, intre timp fiind aparute si altele.
Parfumul are un debut foarte opulent, destul de dulce, dar proaspat, care combina florile de portocal cu mandarina. Lacramioara este mai greu de sesizat, dar ea figureaza in lista de ingrediente. Notele de fond sunt exclusiv florale , in lista de ingrediente figurand crinul, bujorul si heliotropul. Sincer nu reusesc sa disting decat heliotropul dintre ele, in schimb parca simt iasomie si un rest de flori de portocal. Oricum, florile sunt extrem de bine mixate, mirosul este foarte bine conturat, opulent, inca destul de dulce, dens fara a fi paclos. Multe femei spun ca ar fi usor masculin, mie nu mi se pare deloc a fi, dimpotriva. Este elegant, provocator si usor misterios. E putin cam tare dupa gustul meu, uneori ma cam duce spre o usoara durere de cap, dar are un siaj superb. Ca evolutie este destul de liniar, pe parcurs pierzandu-si din dulceata si, desigur, din intensitate. Totusi, desi este doar EDT, este suficient de persistent. Este agreabil pana la sfarsit, in notele finale primind o tenta lemnoasa. E un parfum care poate fi purtat si ziua, doar in anotimpuri mai reci, dar si seara. Nu e usor sa-l porti, pretinde o tinuta destul de eleganta si multa siguranta de sine. Si, nu uitati, trebuie sa aveti neaparat si... putin demon.



Numele parfumului: Ange ou Démon/ Tendre
Casa: Givenchy
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2008
Categorie olfactiva: floral-lemnos
Gen : feminin
Descriere oficiala:
note de varf: mandarina, flori de portocal, lacramioara
note de fond: crin, heliotrop, bujor
note finale: palisandru, patchouli

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: medie
Flacon: din cristal de culoare albastra in partea inferioara, degradat spre transparent, cu sectiune plan-orizontala pentagonala, cu aspect de piatra pretioasa fatetata, buson aproximativ triunghiular, din plastic transparent.
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.