Pagini

Faceți căutări pe acest blog

24 ianuarie 2012

Yerbamate- Lorenzo Villoresi





Numele parfumului reproduce numele unei bauturi traditionale din America de Sud (yerba mate), o infuzie de frunze aromate (un fel de ceai), de Ilex paraguarensis, care se bea  dupa un anumit tipic, dintr-un bol, cu ajutorul unei ustensile din argint, asemanatoare unui pai.




Parfumul face parte din seria  denumita « fantasy fragrances », care contine creatiile cele mai insolite ale lui Lorenzo Villoresi, toate sofisticate, de mare rafinament. Dupa ce  am mirosit Teint de Neige, cred ca as fi recunoscut creatorul acestui parfum si cu ochii inchisi dupa notele pudrate in exces din partea mai de final a parfumului. Dar sa nu anticipam caci e cale lunga pana la notele de final. Notele de inceput sunt de vis, doar Iperborea m-a mai surprins in felul asta. Este o explozie acida de citrice, cu un strop de menta si inca ceva. Banuiesc ca este mate. Am baut ceai de mate, dar cred ca era o varianta diluata, nu seamana cu minunea pe care o descopar aici. E foarte proaspat amestecul asta. Am aceeasi senzatie ca si la Iperborea, aceea ca sunt mirosuri din alta lume, necunoscuta mie. E si putin tarhon, abia sesizabil. Apar apoi mirosuri noi, e fascinant ! Uneori simt tutun, alteori am impresia unui desert bun, ceva ce seamana cu ciocolata umpluta cu crema de lamaie, alteori simt ceai. Acum simt un miros de primavara, ma aflu intr-o livada si sunt infloriti toti pomii fructiferi, mirosul florilor se amesteca. Super frumos, e o feerie, zici ca e parfum de ingeri. Are o inspiratie nebuna Lorenzo Villoresi.  E drept, exista si o faza in care intra cumarina in actiune si parfumul este dulce, pudrat, intoxicant, dureaza vreo 20 de minute, dupa care pudra dispare aproape total, ramanand doar o mangaiere dulce, cu vag miros de vanilie. Parfumul ar fi unisex, dar are etape (cea pudrata, in principal) care nu prea mi se par potrivite unui barbat. 


Numele parfumului: Yerbamate
Casa: Lorenzo Villoresi
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2001
Creator: Lorenzo Villoresi
Categorie olfactiva: fougere
Gen: unisex (?). Discutabil, mai degraba feminin
Descriere oficiala:
note de varf: citrice (lamaie), ceai, mate, tarhon, lemn de trandafir, ylang-ylang
note de fond: ceai, mate, note de fan, lavanda
note finale: galbanum, patchouli, vetiver, licheni, condimente, cumarina

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: de lunga durata
Flacon: cel obisnuit, fatetat, hexagonal in sectiune, cu buson argintiu
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.