Pagini

Faceți căutări pe acest blog

28 ianuarie 2012

Sandalo- Lorenzo Villoresi




Parfumul lui Lorenzo Villoresi este construit in jurul unui ulei esential de foarte buna calitate, cel de Santal Mysore. Este o varietate de santal (Santalum album) care traieste in India. Arborele, fiind amenintat cu disparitia, este protejat, motiv pentru care uleiul esential este un ingredient pretios, iar comercializarea lui ca si a altor produse secundare ale arborelui este strict supravegheata.
Sandalo are un debut in forta, la fel ca si alte parfumuri ale lui Villoresi. E un miros intens de lavanda peste care vin imediat citrice (portocala, portocala amara si lamaie) care-i dau parfumului o nota contradictorie, este si dulce si amar in acelasi timp. Intra brusc santalul care transforma compozitia total, ea primind o pronuntata nota medicamentoasa. Mirosul acesta pregnant farmaceutic este destul de repede domolit de lemnul de trandafir care da parfumului o dulceata acrisoara. Sincer, nota asta de "usor acru" a lemnului de trandafir nu mi-a placut niciodata si ma cam supara caci ii da parfumului o nota animalica, care-mi cam sugereaza (phui!) niste transpiratie. Pacat caci santalul e acum foarte frumos. Se mai pastreaza vag si amintirea citricelor, uleiurile alea din coaja mai ales. Suntem deja la notele de fond, dar nu reusesc sa depistez trandafirul si ma sicaneaza in continuare mirosul usor acru. E acolo. Poate eu exagerez, nu e foarte deranjant, dar se simte. De obicei, parfumurile lui Villoresi au note de final foarte frumoase, care te insotesc multa vreme. Sandalo nu-mi pare a avea un final prea stralucit. Nici nu percep ambra si opoponax-ul,  simt doar ca moare parfumul pastrand aroma de santal, foarte uscata. Mi-ar fi placut sa fie mai onctuos si prietenos. Nu stiu ce sa zic, parfumul nu e rau, dar parca as fi asteptat mai mult de la el. Cel mai tare ma intristeaza ca nu-mi stimuleaza imaginatia. As mai avea de o testare, o sa revin la el, poate sunt eu intr-o stare mai aiurea. O fi trecut el peste tot ca parfum unisex, dar ... e masculin toata ziua.



Numele parfumului: Sandalo
Casa: Lorenzo Villoresi
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1995
Creator: Lorenzo Villoresi

Categorie olfactiva: oriental-lemnos
Gen: unisex (?), mai degraba masculin
Descriere oficiala:
note de varf: lavanda, portocala, lamaie, portocala amara
note de fond: labdanum, lemn de trandafir, trandafir bulgaresc, neroli, santal
note finale: santal, vetiver, ambra, opoponax, muschi de stejar

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: medie
Flacon: flaconul obisnuit al casei, fatetat, cu sectiune hexagonala, de culoare albastra
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.