Pagini

Faceți căutări pe acest blog

12 ianuarie 2012

Amouage-Lyric/Women





Daniel Maurel  a creat pentru casa Amouage mai multe parfumuri : Lyric/Women, Memoir/Women, Epic/ Women si Opus I. De curand m-am pricopsit cu un esantion de Lyric/Women si mi-am oferit placerea unei degustari olfactive, caci- nu-i asa ?- asteptarile sunt mari pentru orice produs al acestui brand cu preturi exclusiviste.
Parfumul este oarecum derutant ca evolutie. Notele de varf sunt invazive  si te fac sa crezi ca ai de-a face cu un oriental opulent. Bergamota ii da o tenta fresh, dar este repede invadata de mirodenii : cardamoma, scortisoara, ghimber. Notele de mijloc ar trebui sa fie o expozie florala : trandafir, jasmin, ylang-ylang, geranium si iris. E drept, le simti, dar ,desi aproape fiecare in parte are miros  penetrant, cu greu poti sa le percepi individual in compozitia parfumului. E o combinatie florala, parca se simte niste trandafir si niste geranium, dar ele sunt coplesite de mirodenii  si , foarte devreme, de note  la care te-ai fi asteptat mult mai tarziu, tamaie si santal. Valvataia si opulenta nu dureaza mai mult de 20 de  minute, dupa care parfumul inceteaza de a mai fi un floral si un parfum feminin. Devine cremos, tandru, moale precum casmirul sau catifeaua, din ce in ce mai asezat si mai discret. Mie doar de aici incepe sa-mi placa si, vorbesc serios, de aici incolo  il gasesc ca fiind un parfum minunat pentru barbati. Acum parfumul are echilibru, iar ceea ce urmeaza de aici incolo este si luxos si nobil. Dupa ce se insinueaza vanilia si tonka, devine usor pudrat, incepe sa semene cu un liqueur si-mi aduce aminte de Ambre russe de la Parfum d‘ Empire, un parfum care imi este tare drag. Persistenta parfumului lasa de dorit, chiar m-am mirat de unele afirmatii gasite pe net, cum ca ar dura 24 de ore. Nici pe departe! E drept ca, dupa multe ore, pielea poarta o amprenta de parfum, dar este ca aceea care ramane in hainele din fibre naturale multa vreme.



Numele parfumului : Amouage-Lyric/Women
Casa: Amouage
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008
Creator: Daniel Maurel
Categorie olfactiva: oriental
gen: feminin, dar, dupa parerea mea, poate fi unisex fara probleme
Descriere oficiala
note de varf: bergamota, cardamoma, scortisoara, ghimber
note de fond: trandafir, angelica, jasmin, ylang-ylang, geranium, iris
note finale: mosc, patchuli, vetiver, santal, vanilie, boabe de tonka, tamaie

Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta:  nu foarte mare, 3-4 ore
Flacon: flaconul obisnuit al casei, rectangular, extraplat, de culoarea visinei
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.