Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 ianuarie 2012

Iskander-parfum d'Empire



Numele parfumului este numele persan al lui Alexandru cel Mare, rege al Macedoniei care, pe parcursul unei  domnii scurte, reuseste sa puna bazele unei imens imperiu. El ne duce cu gandul la doua mari lupte ale lui Alexandru cu persii, cea de la Issos, din 333, care, prin infrngerea lui Darius al III-lea, ii deschide lui Alexandru portile Orientului si cea de la Gaugamela, din 331, care a insemnat infrangerea totala a persilor, cea mai redutabila forta militara a momentului.




Parfumul este unul care ar putea fi definit  ca minimalist, foarte potrivit cu educatia spartana a regelui Alexandru Macedon, care si-a petrecut copilaria si adolescenta in exercitii fizice, iar mai apoi, dupa varsta de 20 de ani, a fost in permanenta pe campul de lupta. Primele note sunt crude, taioase, intepatoare. Ai impresia ca musti din caoja amara a unui pomelo sau grapefruit atat de realist este parfumul. Un iubitor de citrice , si eu printre ei, cu siguranta va savura cu mare placere aceste note. Din pacate, hesperidele sunt efemere la toate parfumurile. Aici, dupa socul olfactiv initial, ele se mai simt pret de vreo 15 minute, pierzandu-si din  amareala si devenind tot mai blande. Aromaticele, tarhonul si coriandrul, sunt in cantitati neglijabile, abia se simt. Peste ele se asterne o minunata floare de portocal, de o puritate si gingasie fara seaman. Treptat, parfmul devine tot mai cald si se aseaza foarte frumos pe piele, ramand acolo, discret. Ambra ii da caldura si tandrete. Absolut fascinant parfumul, nu l-am cumparat, dar nu cred ca voi rezista tentatiei. Compozitia este de nota 10, ingredientele asijderea, pacat ca , din nou, parfumul este efemer, dispare dupa 2-3 ore. Dar, chiar si asa, isi merita banii.

Numele parfumului: Iskander
Casa: Parfum d ‘Empire
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2006
Creator: Marc Antoine-Corticchiato

Categorie olfactiva: chypre, lemnos
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: citrice
note de fond: tarhon, coriandru, neroli
note finale: ambra, mosc, muschi de stejar




Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: de scurta durata, 2-3 ore
Flacon: cel obisnuit, de forma cilindrica, cu eticheta argintie
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.