Pagini

Faceți căutări pe acest blog

10 ianuarie 2012

Iperborea- Lorenzo Villoresi



Hyperborea este o tara mitica, un fel de paradis, cu primavara vesnica, unde oamenii traiesc 1000 de ani. Niciun istoric al antichitatii nu a stiut sa o localizeze, dar ea, plasata in cele mai diverse locuri, toate insa mult la nord de Grecia, a continuat sa existe multa vreme in imaginarul colectiv al lumii antice. Parfumul care-i poarta numele face parte din categoria pe care Villoresi o numeste « fantasy fragrances », care reuneste parfumuri de exceptie. Iperborea este un parfum floral, proaspat, suav, de o curatenie si o puritate greu de descris, un parfum de fecioara as putea zice.
Imaginati-va un inceput de primavara, cu un cer albastru pe care sunt niste pufuleti de nori albi, zapada topindu-se, magnoliile imbobocite, lacramioarele si ciclamele deschise si o boare de vant placut care le fura si le amesteca mirosul. E un parfum absolut divin, uneori mai puternic, alteori aproape imperceptibil.


Ca si la Teint de neige, parfumul nu prea evolueaza, doar ca, din pacate, dupa cateva ore se stinge. As asorta acest parfum cu picturile lui Boticelli, mai ales cu Primavara si Nasterea lui Venus si cu muzica lui Vivaldi. Toate la un loc inseamna energie pozitiva . E un parfum clar feminin, care se adreseaza mai ales tinerelor, dar si acelora care se incapataneaza sa ramana tinere. De purtat primavara, dar, ea fiind prea scurta, ne mai bucuram si vara de el.


Numele parfumului : Iperborea
Casa : Lorenzo Villoresi
Concentratie : EDT
An de aparitie : 2010
Creator : Lorenzo Villoresi

Categorie olfactiva : floral
Gen: feminin
Descriere oficiala
note de varf : lacramioara, ciclamen, note verzi si citrice ( portocala, mandarina}
note de fond : flori albe, magnolie, mimoza, lacramioara, iasomie, flori de portocal
note finale : flori albe, lacramioara, iasomie, flori de portocal, mosc, lemn aromat
Intensitate:medie
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: flaconul obisnuit al casei, fatetat, hexagonal in sectiune, de culoare alb- brumat
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.