Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 ianuarie 2012

Equistrius-Parfum d'Empire




Marc-Antoine Corticchiato, in adolescenta, a fost  pasionat de echitatie, iar numele parfumului este numele calului sau favorit. In egala masura, conform prezentarii oficiale a parfumului, Equistrius se vrea si o evocare a Imperiului Roman. Sincer, eu nu prea pot sa asociez acest parfum nici cu echitatia, nici cu luptele de cavelerie, nici cu gloria Imperiului Roman. Desigur, nu e o tragedie, in fond fiecare isi are perceptiile si emotiile lui olfactive. Dar sa vedem mai intai parfumul si apoi emotiile.
Notele de introducere, potrivit descrierii facute parfumului, ar fi reprezentate de violeta si de note verzi. Violeta este, se simte, dar e invadata de un miros ciudat , sa-i zicem de verdeata. Ceva care seamana putin cu lucerna proaspat taiata, cu fanul, amandoua umede, parca ar fi udate de ploaie sau de roua. Apare discret un miros floral, foarte diluat, totul este linistit, frumos, ca o descriere de peisaj bucolic. Senzatia de umed dispare relativ repede si parfumul se incalzeste. Creste intensitatea mirosului floral si incepe sa se pudreze. Parfumul e placut si iti poate conferi o stare de liniste si de meditatie.La un moment dat, el capata o nota gurmanda si devine ca o crema care adera foarte bine la epiderma, mirosul imi aduce mie cu cel al untului de cacao, altii il descriu ca pe un miros de ciocolata. Oricum pare ceva dulce, chiar delicios, finut, senzual. Imi place mult aceasta etapa din evolutia parfumului. Nu stiu, dar e ca o ploaie calda de vara care ti-a hidratat pielea, iar parfumul este discret. Dupa aceasta bucurie vine ceva total neasteptat si atipic pentru parfumurile lui Corticchiato. Neasteptat pentru ca tu nu mai astepti mari surprize olfactive, dar ele apar. Parfumul se pudreaza treptat atat de mult incat ajunge la limita suportabilului, in plus devine si foarte dulce si dens.Iesi putin revasit din aceasta incercare sau poate cu un inceput de migrena, dar, din fericire, pudra dispare ca prin farmec, iar parfumul reintra intr-o etapa discreta, care mai are un vag miros unt de cacao.



Cum spuneam la inceput, imi vine greu sa accept ca acest parfum pudrat ar putea avea vreo legatura cu curse de obstacole, cu batalii de cavalerie. In primul rand el este foarte feminin, apoi este discret si lipsit de mari tensiuni (cu exceptia momentului cand devine foarte pudrat), nu are nimic animalic in el, nimic care sa-ti sugereze un galop de cal sau un cal infierbantat de efort. Notele gurmande chiar pica ca nuca in perete, nu se potrivesc cu nimic. Eventual, imi pot imagina o pereche de indragostiti care merg la pas pe caii lor (cel mult la trap),  fac conversatie, se  rasfata cu un peisaj frumos, poate se bucura si de un picnic.

Numele parfumului: Equistrius
Casa: Parfum d‘Empire
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2007
Creator: Marc-Antoine Corticchiato

Categorie olfactiva: oriental, lemons
Gen: unisex?, mai degraba feminin
Descriere oficiala:
note de varf: note verzi, violeta
note de fond: iris, ciocolata, note pudrate
note finale: ambra gri, ambrette, lemn de santal



Aprecieri personale
Intensitate: destul de discret
Persistenta: medie, 4-5 ore
Flacon: cel obsnuit, cilindric, cu eticheta rosie
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.