Pagini

Faceți căutări pe acest blog

23 ianuarie 2012

Cologne pour le Soir- Maison Francis Kurkdjian



Derutant nume are parfumul asta! Chiar contradictoriu, caci cologne iti indica o apa parfumata cu concentratie mica de ingrediente parfumante, iar cuvantul « seara » te face sa crezi ca te asteapta ceva opulent, elegant, glamour. Cand colo...nimic din toate astea.

Primul contact cu parfumul nu as zice ca mi-a placut. A fost ca si cum cineva m-ar fi aruncat intr-o cada cu miere, ceara si polen. Era acolo si un miros secundar de urina. Sincer, m-am ingrozit, noroc ca a durat putin, doar 1-2 minute.Ulterior apare un miros floral, dar dulceag si el, si usor pudrat. Hmm...Asta ar trebui sa fie trandafirul. Da este, dar miroase in fiecare clipa altfel, e fantastic de versatil. Cand e trandafir, cand , bizar, miroase a toporasi (violete). Banuiesc ca este suprapus de tamaie si din aceasta combinatie imi iese mie violeta. Nu mai este dulce, e finut, cald , discret. Chiar prea discret, tre sa-ti bagi nasul in piele ca sa-l simti.  Sunt momente cand tamaia acopera aproape total mirosul floral (ii spun floral, caci mie tot violeta imi pare). N-am simtit niciodata un miros de tamaie atat de frumos.  WOW si peste astea toate vine o boare de vanilie, banuiesc ca este benzoinul. Este o poezie parfumul, cald ca un fular de cashmir, dar extrem de discret. Este asasin de-a dreptul, te simti frustrat. Trebuie luata varianta absolue, poate e mai opulenta.


Un parfum care poate fi « pour le soir », dar o seara intima, de iarna, in familie, ingropat intr-un fotoliu, langa un chemineu , sirotand un pahar cu ceva bun. Poate chiar un Craciun in familie.


Numele parfumului: Cologne pour le Soir
Casa: Maison Francis Kurkdjian
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2009
Creator: Francis Kurkdjian

Categorie olfactiva: oriental, floral
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: trandafir bulgaresc si trandafir iranian
note de fond: miere, tamaie
note finale: benzoin (Styrax tokinensis)


Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: medie
Flacon: paralelipipedic, masiv
Evaluare: 8/10



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.