Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 ianuarie 2012

APOM pour Femme- Maison Francis Kurkdjian





APOM, precizeaza Francis Kurkdjian, este un acronim pentru “A Pice of Me” (o parte din mine). Ce vrea sa insemne asta? Banuiesc ca a facut parfumul cu mare dragoste, simte ca-l exprima si-l daruieste lumii cu generozitate.
Oricum, florile de portocal sunt unele dintre ingredientele preferate, creatorul folosindu-le in multe dintre parfumurile sale. Intamplarea a facut sa probez Apom, intaia data, la scurta vreme dupa ce am probat Azemour les Orangers, al casei Parfum d’Empire si cred ca nu l-am apreciat atunci foarte corect. Parfumul lui Corticchiato mi s-a parut mult mai realist si mai frumos. Acum, dupa al doilea test, ii gasesc si lui APOM farmec. Structura lui este foarte simpla. Notele de varf sunt date de floarea de portocal, dar floarea asta mi s-a parut si mi  se pare, in continuare, tare bizara. Nu este atat de fresh cum ma asteptam sa fie, tot imi da senzatia ca este o floare devastata de caldura sau chiar o floare fanata, parca usor acra, de fapt este si dulce si acra si imi aduce aminte de un gem de caise abia scos de pe foc. La scurta vreme, floarea de portocal este potopita de ylang-ylang si, din combinatia celor doua, iese ceva foarte dulce, ca o miere. Gandul te duce la patiseria orientala, la foitajele cu miere si migdale. Parfumul insusi capata o tenta orientala.Te astepti ca florile de portocal sa fie acoperite de ylang-ylang, care are un miros penetrant, coplesitor, dar, lovitura de teatru, ele supravietuiesc , iar cel care dispare lent este ylang-ylang-ul. Inainte de a disparea total, poate fi perceput un miros fin , discret, de cedru. N-as fi putut sa cred ca poate fi atat de rafinata combinatia dintre florile de portocal si cedru. E etapa cea mai frumoasa a parfumului, el capata racoare si profunzime si este superb pe piele. Nu stiu ce vrajitorie a facut Francis Kurkdjian, dar florile de portocal se indarjesc sa existe pana la finalul parfumului, in timp ce cedrul dispare. Parfumul nu este foarte longeviv, se stinge dupa vreo 3 ore, dar pret de o ora eu percep doar o vaga livada de portocali infloriti. Daca voi cumpara parfumul vreodata, cred ca voi opta pentru varianta elixir. Chestia cea mai insolita a acestui parfum este chimia lui si conservarea notelor de inceput pana la stingerea parfumului.




Numele parfumului: APOM pour Femme
Casa: Maison Francis Kurkdjian
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2009
Creator: Francis Kurkdjian

Categorie olfactiva: floral, lemnos
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: floare de portocal
note de fond: ylang-ylang
note finale: cedru



Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: destul de mica, in jur de 3 ore
Flacon: de forma cubica, masiv
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.